Umberella

image58

Under my umberella ella ella...

sååå söt

Då är man ute ur garderoben då ;)

Har hållt det lite "hemligt" på jobb att jag sökt till högskolan. Jag sa det när jag var på anställnings intervju att jag tänkt söka till högskolan i höst. Så när chefen kallade in mig igår och sa att det var en tjänst ledig till hösten som de hade velat ha mig på så "påminde" jag henne om att jag sökt till skolan. Så det går i första hand. Hon tyckte att det var roligt och hoppades för min skull att jag kom in. Vilket är skönt.
Men vi kom överrens om att jag skulle ta det tilltänkta jobbet om jag nu inte kommer in... Vilket jag ju hoppas att jag gör... Så sa hon att hon tyckte att jag skulle praktisera hos dem sen. Och ringa dem så fort jag gått ut så jag kunde börja jobba. *Ler* Så jag är nog ganska uppskattad trotts allt.

Det var mer prat om detta idag. Märks att de hade velat ha mig där i höst. Men samtidigt vet jag att de tycker det är kul om jag kommer in "det kan ju gynna oss sen" som hon sa, haha.

Kom hem från arbetsplatsträff för 30 min sen ungf. Där "råkade" detta komma på tal, så nu vet typ 70% av de anställda att jag sökt till skolan. Så det kan ju bli lite lagom pinsamt om jag nu inte kommer in. Därför har jag velat hålla det just tyst. Men nu är det som det är, det hade ju kommit ut förr eller senare ändå.

Samtidigt är jag lite klyven nu. Trivs bra på jobb och har verkligen börjat komma in i det nu. Så det känns ju klart lite lockadne samtidigt att vara kvar och tjäna pengar och så... Men jag känner ju att jag verkligen vill komma tillbaka till studierna nu, läsa, bli färdig och sen jobba och fixa allt annat som ska komma med åren. Känns att det är rätt ställe i livet med.
Det som känns absolut bäst just nu är att jag inte behöver oroa mig för vad som ska hända om jag nu inte skulle komma in, för nu vet jag att jag kommer att få jobb isåfall. Så det känns oerhört skönt!

Jag hjärtar denna låten!

Rubriken talar för sig själv... Hade nästan glömt bort denna! Har en väldigt sönderspelad singel av den i bokhyllan. Älskar budskapet, att alla har gått ihop och gjort den... Men Bono är ju magisk själv.
Sen är ju Darren Hayes med och sjunger med, älskar att det är han som avslutar låten med. :)



psst. det är What's going on - All star tribute

Jag älskar dig baby!

When I'm down on my luck and im searching for my soul
When i'm feeling too much and i start to lose control
When i'm down so low that even enemies dont wanna know
You still care for me say a prayer for me and i know


I like you hangin' round
Cause you lift me up when i am upside down
Ooo you are my favourite sound
Cause youre always down for


Lifting me up like an angel when i hit the ground
Feel your arms all around me when im feeling down
Lift me up like an angel when i hit my low
when your arms are around me
i don't wanna let you go


When i'm lost along way and I can't face another day
And if i stumble on the road and if i cant carry the load
And if i lose my faith, and kindness,and generosity
Would you hold my hand?
Say you understand my pain


I like you hangin' around
Cause you lift me up when i am upside down
You are like an angel when i hit my low
When your arms are around me
I don't wanna let you go


Lifting me up like an angel when i hit the ground
Feel your arms all around me when i'm feeling down
Lift me up like an angel when i hit my low
When your arms are around me
i don't wanna let you go



Nästan skrämande som vissa sångtexter kan stämma.

Glass, i för stora lass

Sitter här med fett ångest nu... och känner att glassen jag slukade för 15 min sen står upp i halsen... Usch, detta är inte alls kul. Hade mensvärk innan idag så jag antar att den är på väg, och det bidrar till att mina skuldkänslor blir dubbelt så stora som de hade varit annars. Känner mig som en elefant nu..

Älsklingen frågade mig om jag ville ha... jag ska att jag kunde ta sen om jag ville ha. Tänkte att jag inte skulle ta... Men när då älsklingen kommer in med en skål med vaniljglass med chokladsås kunde jag inte annat än traska ut och ta lite själv, fast med kolasås...
Sjukt att man ska må så dåligt efteråt. Den komande mensen bidrar antagligen till hur jag känner det. Men men, nu är det gjort. Får se till att dansa bort det imorgon.

Onsdag.

Kom hem från jobb för ungf 30 min sen. Trött och svettig... Kände att jag måste sätta mig en stud innan jag hoppar in i duschen och sen beger mig ner till stan.
Har planerat att jag skulle ner i stan idag när jag kom hem lite tidigare. Men just nu känns ett väldoftande skumbad mer lockande. Men, jag ska se till att ta mig ner till stan. Inte falla för latmasken för då bara ångrar jag mig ikväll. Vädret är inget roligt men då kan man ju hoppas att det inte är lika mycket folk nere i stan. Jag hoppas att den snygga mintgröna puma kepsen som tom jag var snygg i (brukar se rå dum ut i keps) finns nere i stan. Hittade en på Nova (köpcenter) men det var helt smuttsig i, någon mer alldeles för mkt puder och en annan med för mkt vax hade nog prövat den innan så jag kände att jag inte ville ha just den.
Sen så hoppas jag att jag hittar några 3/4 byxor, behöver ha det på jobb nu när det är varmare. Kjol är inte så lyckat på dagis, det tycker iaf inte jag... Nej nu ska jag skutta in i duschen.

Choklad!!

image57Just nu är jag så in i bomben sugen på choklad så det är sjukt! Gaahh, vad jag inte hade gjort för lite marabou, geisha eller lite paradis praliner...
Blir inte bättre att det vattnas i munnen av blotta tanken på det heller. Hade vi haft mjölk hemma hade jag gjort en stor kopp varmchoklad! Tur att vi inte har nån mjölk hemma :)
Hoppas att detta sug försvinner över natten, annars kan det bli bra jobbigt när jag ska ner till stan imorgon. Önskar att jag aldrig hade ätit några sötsaker så hade jag inte behövt bli sugen. Men men, vem fan kan motstå cholkad? Den som kan får gärna berätta för mig hur de bär sig åt!

Not good, not good at all...

Nu är jag så uttråkad och rastlös... och som grädde på moset är jag fruktansvärt sötsugen! Börjar närma sig den tiden i månaden skulle jag tro...
Men detta är absolut inte bra, för när jag är super uttråkad brukar jag småäta, nu är jag både uttråkad och sötsugen så det kan inte komma nåt bra ur detta. Som tur är har vi inget godis eller kakor hemma. Springer ut i köket varannan minut och stoppar en körsbärstomat i munnen istället... Det är iaf nyttigt.

Im hungry... no your from Sweden... (torraste skämtet there is liksom)

Sitter och väntar på att ugnen ska baka klart min lasagne. Är hyftat hungrig nu faktiskt, att jag är tokig i lasange gör det hela inte bättre precis.

Slutade 15 idag, var hemma ungef kvart över. 15.30 la jag mig på balkongen i linne och hipsters, tänkte att mina kritvitta ben kan få en nyans av rosa kanske? Hehe.
16.00 rycker jag till av att någon snarkar! Förvirrat tittar jag omkring mig och kommer på att det nog var jag, haha. Känner att mina kinder svider och tittar på klockan, bestämmer mig för att en halvtimme får vara nog, iaf idag. Imorgon, om det är fint väder så får jag nog ta och smörja mig innan jag traskar ut...
För något måste göras åt färgen på mina ben och mage, armarna och ansiktet är ju minst 4 nyanser mörkare! Bonnabränna är awsome... Eller inte...

Måndag.

Ja, då var det ny vecka. Även sista måndagen i maj... sjukt vad tiden går. Snart juni, studenter, min föddelsedag, sommarlov och allt som hör där till. Tyvärr inget sommarlov för min del men jag får chans att tjäna lite pengar iaf.

Idag har jag, som de flesta vardagar, varit iväg och jobbat. Kommer hem och går in i trapphuset, mötts av en avkletad hundskit i mattan precis innanför dörren... Så jävla äckligt! Luktar bara hundskit i hela trapphuset! Fyfan säger jag bara... kan inte idioten som smettat in det gå ner och tvätta bort det? Det hör väl till allmänt hyfs att man gör det... tycker iaf jag. Inte mysig att gå ut och möttas av den stanken, för det luktar ju verkligen, både mycket och illa.

Sen så har jag planterat om mina tomatskott, de 4 största skotten fick vars en kruka, och de mindre fick dela, 2 i en kruka och 3 i en annan. Så allt som allt, 7 skott. Inte illa. Är där så man kan ge bort en planta eller två sen med om de nu verkligen överlever *hoppas, hoppas*. Har ju fotat dem efter 1 vecka och 2... så på torsdag blir det 3 veckor så jag får väl ta och visa då med...


Söndagens sanning

image56

Underbar!!!
hahahahahahahahaha

Party, party... visst fan, det är söndag -.-

Helgen borde vara längre! Jag är sååå fest sugen nu. Varför lyckas jag oftast bli det fel dagar? Tror inte att det är så bra att festa till det idag och sitta och läsa sagor för barnen med bakfylle andedräck imorgon... haha.
Tycker allt att vi kunde få vara lediga imorgon med så jag kan få dricka mig fnittrig och gå ut och shakea på rumpan!

Föresten, musik som får mig att shakea på rumpa lite extra just nu är:
- Kelly Rowland och Eves - Like this
- Rihanna och Jay Z's - Umbrella
- Diddy och Keyshia Cole's - Last night
-
Diddy och Christina Aguilera - Tell me
Hm... är jag inne på duetter eller vad? Verkar så...
Måste väl stå upp för de ensama med, så här kommer några fler:
- Sharam - Party all the time
- Timbuktu - Lika barn avvika bäst
Fjortisen som verkar ligga gömd inuti mig långt där inne vill bestämt också ha med:
Kobojsarna: Sång om ingenting

Och en massa, massa fler... Men jag orkar inte rada upp fler nu ;)

Flickorna Fläder, ett resultat av Sims 2 beroende

image50


Har inte spelat sims 2 på jag vet inte hur länge, men idag fick jag ett sådant sims sug att jag bara var tvungen att göra en ny familj. En ensamstående mamma med en liten flicka... Fixade ihop massa pengar till dem med fusk och byggde ett super fint hus...
Sen så "råkade" mamman hångla upp en pensionär som gav vissa resultat... haha. Gillar mina nya flickor, men nu är det nog färdig spelat för idag... Hade tråkigt så jag lekte ihop lite bilder i Photoshop som ni kan tittat på om ni vill se lite fler bilder på "flickorna Fläder", klicka då på dem här under.

       

Tack mamma, för att du finns

Idag är det morsdag, så då får ni inte glömma era söta mammor, men det ska ni ju inte göra andra dagar heller. Jag ska strax ta och ringa min, men jag är tveksam om hon har vaknat ännu, hon är tom mer morgon trött än mig! :Dimage49

Vad ska ni ge era mammor för fint idag då? Ett är säkert, jag tänker varken ge min mamma silikontuttar, ögonbrynslyft eller fetsugning! Som det var reklam om i metro förra året! Shit alltså, jag höll på att inte bara trilla av stolen utan hela tåget när jag såg det. Det är fan så man blir mörkrädd. Grattis mamma jag tycker inte du är fin som du är så här får du lite botox... Vem gör sånt? Min mamma är söt som hon är, möjligtvis att man framhäver det med ett smycke men inte fan några silikontuttar... *suck*

Var tar helgen vägen?

Trodde att min dator hade blivit sjuk eller nåt... visade att det var den 27 maj! Det kan ju inte stämma, det var ju den 25 igår... sen slog det mig, det är redan söndag!
Det är sjukt vad helgen går fort! Får panik ju...


Oförskämt mätt

Kom just hem från svärfars föddelsedags kalas. Nu är jag sååå oförskämt mätt! Det är ju inte för inte som svärmor är kock... Super duper god mat! Kycklingfile i god sås med nypotatis och super god sallad. Mums! Sen fick magen vila lite och sen blev det fruktsallad med grädde, jag ääälskar fruktsallad så man åt ju en massa. image48Nu var jag redan mätt så det räkte och blev över. Men efter en massa pratande så dukades fika fram. Hennes hemma gjorda chokladbiskvier, de var också goda så jag var ju tvungen att ta en. Kände att nu får det inte plats mer. Så kommer världens chokladtårta in... Tog en liten, liten bit, man får ju smaka och visa att man uppskattar att hon gjort så mkt gott. Fick en massa pikar över hur liten bit jag tagit, men jag orkade knappt den där lilla lilla biten ens.
Nu känns det som jag inte vill äta på 2 veckor. Får verkligen köra ett dubbelt tränningspass imorgon. Både promenad och danspass tror jag.
Men men, bra gott var det ju. Hade svärmor alltid gjort mat hade jag nog blivit fet. Haha.


Morgon stund har guld i mun, ibland

I morse vaknade jag på världens mysigaste sätt. Älsklingen satt på sängknaten alldeles breved mig och strök mig varsamt över ryggen. Jag älskar all beröring som har med ryggen att göra. Börjar du klia mig på ryggen får du räkna med att vara fast med den syselsättningen i minst en halv timma, om jag får bestämma ;)

Hur som helst så är jag inte världens morgon människa direkt... Jag kan lätt vara uppe till 5 på natten, men kan vara super trött fast jag sovit från kl 23 till 11! Det bästa som finns är att ligga och dra sig länge, länge. Men det var super mysigt att vakna som jag gjorde i morse, så vill jag vakna varje morgon. Med det säger jag inte att jag stuttsa upp ur sängen direkt...

Älsklingen:
Gumman, dags att vakna
Jag: hmm.... (ligger och myser till fullo och vill ej medge att jag faktiskt vaknat)
Älsklingen: Är du redo att mötta världen?
Jag: Mmm... men världen är inte redo att mötta mig. (myser till mig ännu mer i sängen)

5 kg lättare, 6 to go...

Sist jag vägde mig hade jag tappat 5 kg, måste säga att jag blev överlycklig! 6 kg kvar, till vad jag till att börja med vill gå ner till. Sen vill jag gå ner 6 kg till, det hade varit underbart om jag hade lyckats och kunnat hålla det.
Nej, jag är ingen anorexi wannabe. Jag vill bara komma i mina gamal klädder igen. 11 hemska kg gick jag upp under ett år. Hur det gick till? Flytta tillsammans med älsklingen "nu ska vi göra god mat och mysa när vi e sambos", började pendla till skolan, ungf 4 timmar till pendling om dagen, gå upp tidigt komma hem sent och så släng några läxor på det, betyde att jag inte orkade så mkt när jag var hemma. Så från att tränna aerobics 2 ggr/veckan och promenera 1 timme om dan till så gott som nadda tränning, det gör en del. För att inte tala om micromaten som jag typ åt 3-4 ggr i veckan på skolan, eftersom det var billigast. Usch, spy på micro mat! När skolan tog slut blidde jag arbetslös, i nästan ett halvår, fick nadda pengar, kunde alltså inte köpa nåt gymkort.
Men, nu har jag då lyckats vända detta. Det är ungf 2½ år sen jag började gå upp i vikt. I slutet på mars sa jag, nej fyfan, nu får det hända nåt. Så nu måste jag säga att jag är stolt över att lyckats få bort 5 kg. Jag tycker inte det syns så mkt än. Syns lite på kinderna och att jeansen hänger i häcken. Ja, okej då, jag ser att min häck har blivit snyggare :) Tyvärr kan man inte välja var man ska gå ner i vikt, det bestämmer kroppen, hoppas bara att den snart bestämmer sig för att gå ner lite över magen med. Den har minskat lite, men det behövs mer. Längtar efter alla mina snygga jeans, som jag snart kommer i igen. 6 kg kvar så är jag där!
Sen hoppas jag att jag hade lyckats gå ner 6 kg till, för då vet jag att jag hade varit skit snygg. Precis lagom.

Åt godis när jag var på Pirates of the Caribbean, men kom på att jag faktiskt inte tycker om det längre, det kändes bara "blääää" efter ett par bitar. Chocklad har jag dock inte tröttnat på... tyvärr. Coca cola är med farligt. Men det ger jag mig tillåtelse att drick lite på helgen, eftersom min sambo är coca colaholich så hade det varit för svårt att inte få dricka nån cola alls... Men jag trappar ner det, undan för undan. Är dock stolt att jag kunnat gå från godismonster till att avstå från det, inte ta några bitar i personalrummet (vi har alltid godis där!) osv.
Försöker tänka på vad det är jag stoppar i mig, byta ut och välja bort osv. Klart att man får unna sig lite ibland, men inte för ofta. Följer min egen "diet".

Hoppas nu att jag kommer lyckas med det här. Vet att jag hade blivit sååå glad då!

Adorable

image46Jag är så glad, så glad att jag råkade zappa in på Ztv den kvällen det var Rockstar Supernova och Lukas Rossi sjöng Hero. Tänk om mina öron aldrig hade fått uppleva den magin? Tänk vad jag hade missat! Han kammade hem hela tävlingen och så gott som hela plattan är wounderbar! Verkligen älskar hans röst och hur han använder den. Sen tycker jag att bandet kan försöka slå lite i Sverige så man hade kunnat få se dem live, de hade väl kunnat komma hit en gång åtminstone, för min skull? Måste ju vara tråkigt att hålla sig i USA hela tiden.
Sen är ju Lukas Rossi lite söt-ful så han är ju helt okej att titta på (måste även medge att jag inte kan annat än tycka att hans hår är så jäkla coolt, hade gärna haft sådana frisyrer om jag hade varit kille). Dessutom, av det lilla jag sett så kan han verkligen det där med att "äga en scen", så det hade varit grymt kul att få se dem live, stå med den svettiga publiken och skrika för full hals och hoppa, sjunga och bara ha det så jävla kul!
Nu vill jag verkligen på konsert snart!

Det kanske är en bedömnings fråga?

Tidigare i veckan satt jag och hjälpte några av barnen på jobb att göra batman masker. Det gick jätte bra. Men mitt i det hela tittar en av pojkarna på mig, studerar mig noga och frågar sedan:
- Var du en flicka när du var liten?
Jag lite små förvirrad, förvånad och väldigt road svarar "ja".

Hm, den frågan har jag aldrig fått förut, men vad vet jag det kanske är en bedömningsfråga? Jag kanske jag inte är så kvinnlig som jag trott trotts allt? Haha.

Det blev än knepigare när han frågade varför jag inte var flicka längre...

Vad som hade kännts bäst just nu...

image45Är en lång, skön och härlig... Dusch ;) Fan det hade varit riktigt underbart!
Har slutat eftersvettas efter mitt danspass så nu är det ju precis lagom att låta kläderna falla och svalkas av duschen... Så jag tror jag tar och gör det nu.


Föresten visst är bilden vacker? På en så alldaglig sak men ändå är den vacker.

Update on the körsbärstomatos

Hehe, nu kanske ni tycker att min "Operation körsbärstomater" är helt ointressant, men det är väl bara synd för er då för jag tänker fullfölja denna lilla operation tills att: Alternativ 1: jag fått min första tomat eller Alternativ 2: att alla skott dött... Jag hoppas ju givetvis att det blir alternativ 1.
Nu har det gått 2 veckor sedan jag planterade mina tomatkärrnor i jorden. Ena krukan ser fortfarande ut som den gjorde för 2 veckor sedan, medan den andra sprudlar av liv, typ. Det finns iallafall 8-9 skott i den och vissa har faktiskt blivit riktigt stora nu ungf 3,5-4 cm. Blev så glad när jag såg hur mkt de har växt, tittade aldrig till dem igår (hade bio att tänka på ju). Så nu önskar jag mer solljus både till mig själv och till mina tomatos ;)
Så där ser det ut nu, med väldigt dålig upplösning, måste skaffa en ny kameramobil eller en digitalkamera snart!

       

4 tumbs up!

Måste ju så klart följa upp mitt förra inlägg och berätta att Pirates of the Caribbean var väldigt bra! Blev verkligen positivt överraskad! Tyckte att förra filmen blev väldigt platt efter första halvan, men denna var bra rakt igenom. Johnny Depp är lika strålande i sin roll som Jack Sparrow och både Orlando Bloom och Kieena Knigtly gör sina roller bättre än i de 2 tidigare filmerna. På en skala från 1-5 skulle jag faktiskt ge den en 4.
Jag rekomenderar verkligen denna filmen om du tyckte om de andra 2, eller om du tyckte om etta och har sett 2:an.

Världspremiär ikväll, lovely ;)

image41

Då så var det äntligen dags, kl 18.00 ja efter all reklam då, börjar äntligen "Pirates of the Caribbean - Vid världens ände". Ska bli skit kul att få se den på världspremiären med. Så glad att jag lyckades få biljetter, och bra platser med! Så jag får faktiskt fuska lite idag och köpa lite godis med.
Ska bli kul att se vad Jack Sparrow tar sig för denna gång. Tycker helt klart att Johnny Depp gör den rollen genialiskt, men sen är han en fantastisk skådespelare med. Han har ju gjort många lite udda roller och gör dem verkligen världsklass. Nu hoppas jag bara att denna tredje och sista film håller måttet och är riktigt bra! Men jag tror nog att jag kommer sitta klistrad i biostolen de tre timmarna den varar. Längtar verkligen nu!

Hur bär ni er åt?

Sitter och läser i andra bloggar och förundras över att vissa människor faktiskt kan skriva korta inlägg som både kan vara roliga och intressanta...
Hm... jag fattar då inte hur ni bär er åt. Eftersom jag har en tendens att skriva en halv roman varje gång jag skriver nåt... Tror jag har för mycket jag vill ha med på en och samma gång, och därmed också ser till att få med hälften av det, så tänk bara hur mkt aktivitet det finns i min hjärna!

*Kliar mig i huvudet* Ja, jag inser att jag måste sluta nu, annars blir det ännu ett lååångt inlägg.

Så härlig låt!

Vet att den inte är jätte ny, men ack så härlig. Jag pratar (skriver är det iofs) om Party all the time med Sharam.

Sitter och små dansar och nynnar:
My girl want to party all the time
party all the time
party all the time

Så härlig kväll

Kom just hem efter att jag och älsklingen varit ute och ätit. Satt på uteservering, så härligt att man kan sitta ute och äta och ha det mysigt fast att klockan är runt åtta på kvällen.
Hela denna dagen har varit super mysig nu när det varit så fint väder. Blir så glad då. Njuter av varje sekund.

Måste komma ihåg att smörja in mig med solkräm innan jag sticker till jobb imorgon, för i fredags var det mullet när jag cykla dit men sen var det solsken hela dagen, alltså hade jag knallröd och svidande näsa när jag kom hem. Det har lagt sig nu och jag känner väl inte att jag jätte gärna vill konkurera med Rudolf* igen.




*Ni vet han med röda mulen.

Om helgen

Ja, då har syrran åkt hem igen nu då. Och plötsligt slog tanken mig att man faktiskt kan använda datorn till mer än att bara spela party musik på hög volym. Den tanken har liksom mer eller mindre varit borta i nästa 2 dygn nu, haha.

Lördagen var väldigt innehållsrik, på alla sätt och vis. Några av "visen" hade vi nog gärna hoppat över men what to do gummisko, det är hänt och vi har blivit några skratt rikare. Syrran kom hit vid halv 11 i lördags då. Så cyklade jag ner och köpte lite frukost... okej då, brunch. Efter att jag mättat magen så tvingade ösregnet oss att ta bussen ner till stan istället för att promenera. Har nog aldrig varit med om någon som kan svära över vädret så många gånger på en sån kort sträcka som min syster.
Sen handlade vi cider för kvällen, även kallat disco-saft har jag hört... Ska nog beställa det nästa gånga jag är ute, "en disco-saft tack" haha. Gick i affärer och strosade.

Besökte även coop och handlade allt som är behövligt för att laga smariga tacos (de blev väldigt smariga!). När vi kom ut så sken solen och vi kom på att kebabvagnen utanför gjorde oss väldigt hungriga. Så vi köpte vars en pitakebab och satte oss i solen och njöt, tills vi blev invaderade av hur många fåglar som helst, som ställde sig 30-60 cm från våra fötter och blängde. Det var duvor, råkor, skator, kråkor och 2 änder! Måste verkligen medge att de kan det här med att blänga isönder en...
När vi satt där och njöt av solen som bäst slog det mig att det faktiskt hade regnat innan och att jag då hade haft en paraply. Så det var bara att springa in på coop igen och leta upp det igen.
Jag kan aldrig ha paraply utan att förlägga dem eller göra mig av med dem, gärna 4-5 ggr under samma dag.

image40


När vi var hemma igen hade molnen dykt upp igen så planerna på att åka inlines blev totalt skrottade. Blev inrednings program på tv istället. Syrran höll på att somna vilket jag glädjeligen avbrött men plötsliga infall av skön sång (läs tondövt skrålande).
Sen var det dags att duscha, laga mat, äta mat, dricka gott och göra oss ännu oemotståndligare än vanligt ;)
Spela superb musik, dricka cider och turkiskpeppar shots sen var vi på topp.
Tog bussen ner till centrum, som var väldigt dött... 2 första ställena vi kolla var stängda, det 3:e innehöll ungf 10 pers, 4:e var proppat men hade inget dansgolv så det gick bort. 5:e fick jag komma in på men inte min syster som var "för liten". Ah, va fan tänkte jag. Vi provar glorias. Som har 23 års gräns men men, prova kan man. "Hej och välkomna" sa vakten och var super trevlig. Så vi gick in och sänkte snitt åldern med 10 år... haha.
Musiken var bra stort sätt hela tiden. Flertalet av folken minst 10 år äldre än oss. Men va fan, vi hade jätte kul. Några efterhängsna gubbar... Men de blev avskakade och största tiden hade vi skit kul. Drack en ny Xider som kan rekomenderas Strawberry Desire, super god, verkligen!
Sen tog vi våra dans-ömma fötter och gick glada och nöjda till bussen vid kl. 3.

Idag har vi myst i soffan, ätit popcorn och tittat på "Hur man blir av med en kille på 10 dagar" verkligen älskar den filmen. Sen att Matthew McConaughey är riktigt ögongodis gör det hela ännu trevligare.
Det har varit skit fint väder idag så vi bestämde oss för att göra Lund osäkert genom att ta på oss inlines, efter att ha åkt 30 min på cykelvägar med stenar och kvistar bestämde vi oss att det inte var värt att riskera livet mer så vi åkte hem och tog på oss skor istället. Gick till ICA och köpte glass, blidde vars en Pepe, vilken vi båda salt lakris älskare blev besvikna på men men, den var helt ok men jag kommer nog inte köpa den igen. Finns så många andra glassar som är mkt godare. Tycker fortfarande att GB ska ta tillbaka Soleros Peach n' yoghurt.
Sen har vi suttit på vår soliga balkong och spela kort. Tills det var dags för min kära syster att åka hem.
Har haft en super rolig helg. Måste göras om snart. Tror vi beger oss till Malmö då istället, finns inga bra dans ställen här i Lund, tyvärr.

Som en stolt moder

Nu är jag så glad och förbaskad stolt! Haha. Min "operation körsbärstomater" börjar fungera. Kunde räkna till 5 små söta skott innan idag. Knäppte en bild med mobilen som bevis (bevismaterialet går att skåda här under). Nu vill jag bara att de ska växa, växa, växa och få goda solmogna tomater. Får hoppas att de små liven överlever och blir stora och starka. Planterade i två krukor, det har bara kommit upp ur ena, får se som det kommer fler framöver. Jag är iaf glad att det kommit några.
Persiljan har med tittat upp och växer mer för varje dag. Jag är fan som en stolt moder... haha.

      
Tomatskotten                    Persiljan

Klicka för större bilder (men det vet ni nog redan)

Dags att nanna kudden strax

Jaha, då var denna härliga lilla extra lediga dag snart slut. Snart ska man upp och mötta en ny arbetsdag... Kommer känns lite tungt imorgon när älsklingen ska vara ledig och allt. Men men, jag får tänka på att det är goa pengar att tjäna och det behövs ju. Plus att det är fredag imorgon så, så jäkla jobbigt kommer det nog inte vara ändå... Brukar ju gå ganska fort trotts allt.
Nej, nu är det dags att borsta bissingarna och hoppa ner till kudden. Klockan går så jäkla fort efter att den passerat 20.00, eller är det bara jag som upplever det så?

Hur som helst, god natt på er. En ny dag väntar imorgon :)

Love love me!!!

Sitter och nynnar och sjunger för full hals nu... väntar bara på att Christian skäckslaget ska vakna och komma ut ur sovrummet och in i vardagsrummet och be mig släppa katten.
Han har nämligen nästan förbjudigt mig att sjunga Mikas "Love today" eller vad den heter. Han gillar nog inte när tondöva sjunger falset, haha.

Men jag bara äääälskar att sjunga den. Man blir så förbaskat glad och känner sig väldigt ego och älskad, haha.

Everybodys gonna love today
gonna love today
gonna love today
I said everybody gonna love today
gonna love today
anyway u want to
anyway u got to
Love love me
LOVE LOVE ME!!!!!

Så jävla härlig! Sjunger så falskt som bara jag kan :D

Pärlfeber

image37Jaha, det är väl bara att inse faktum att den här "pärl och göra egna smycken febern" har slagit sina klor i mig med.
Eftersom jag gjorde ett halsband och armband som enligt mig själv och några än så länge få åskådare var väldigt fina. Sen kunde jag knappt vänta på att det skulle bli tisdag då jag slutar tidigt så jag kunde cykla till Panduro och köpa fler pärlor...
Sagt och gjort, det blev tisdag eftermiddag och jag tog min svarta springare till stan. Iiisch vad mycket fiiiiina pärlor det finns! Kunde nog ha spenderat en halv lön där inne, det är minsan inte snällt att hänga upp fina, söta och bedårande pärlor längse en hel vägg(väg? fan jag har aldrig lärt mig hur man stavar de två orden... tror det blev rätt denna gången iaf). Så jag spenderade säkert en halv timme på att springa fram och tillbaka längs denna vägg och kolla, trixa, mixa och jämnföra. Men jag blev väldigt nöjd med mina val. Tills jag skulle betala, 250 spänn för pärlor! I min lilla värld är det mycket pengar för bara... pärlor... Men men, som alltid måste jag intala mig själv att det är maaassor av pärlor som det kommer bli maaaassor av fina smycken av.
Och det kommer det ju med. Men jag har lite problem med att spendera pengar... Får dåligt samvete när jag lägger mkt pengar på mig själv, jag är lite tramsig.
Men det brukar vara så att jag har problem tills jag verkligen börjar kasta pengar kring mig, sen kan jag mycket väl göra av med hur mycket pengar som helst och tycka det är skit kul att handla så mycket saker... skor, toppar, smycken, klockor, dvd filmer, ljus... så är det igång :P
Det är jätte kul och underbart till nästa dag då jag kommer på att jag försöker spara till både kamera och resa till i sommar... Men som tur är är det inte så ofta jag blir shoppoholich.

Jaha, då var man lite bakis idag då

Igår kväll skulle jag och Stina ha lite trevligt och titta på melodifestivalen. Med dricka, chips och sånt trevligt. Visst teven var på, på rätt kanal och allt men vi tittade inte så värts mycket. Och det lilla vi försökte konsentrera oss på att titta kändes det som typ allt lät likadant. Jag vet inte ens vilken plats The Ark lyckades kamma hem... Men skit samma för vi hade verkligen skit kul!
Snackade skit mycket, skrattade ännu mer och  dansade som galningar. Blandade goda drinkar, och Stina lyckades balande några mindre goda men det ska man ju ha talang för att lyckas med det med. Undrar vad grannarna tänkte när vi stod och dansade loss och sjöng som två stukna katter, för att inte säga våran otroliga begåvning med att lyckas få hälften av alla sång texter att vara lalalala- hmmm hmmm hmmm. Haha
Musiken skiftade väldigt med, behöver jag säga mer än 50 cents - Luftens hjältar - Last Christmas. Haha
Dessutom har vi lyckats skapa världens bästa dans till Ketchup song, :D

Och så till Stina:
Wherever you go I will follow
I just wanna be where you are
Like a shooting star, you shine brightest of them all
Wherever you go I will follow
And it doesn?t matter how far
Like a shooting star, you shine brightest of them all


Tack för en skit rolig kväll/natt igår!

Jag som super hjälte

Resultatet:


You are Green Lantern
Green Lantern
90%
Supergirl
75%
Wonder Woman
70%
Iron Man
70%
Catwoman
60%
Spider-Man
50%
Superman
45%
Hulk
35%
Robin
33%
Batman
30%
The Flash
20%
Hot-headed. You have strong
will power and a good imagination.
Click here to take the Superhero Personality Test

Green Lantern... Jaha och vem fan är det? Låter ju som gröna latrinen... isch...
Men omdömet det lät ju ganska okej iaf.

Ironi eller bara jävla dubbelmoral?

image36En sak som jag inte förstår mig på är när man ser att folk, killar som tjejer, köper skräpmat, pizza, mac donalds you name it... Till sak: När de står där och beställer sin pizza eller hamburgermeal och väljer Light läsk att dricka! Är inte det lite ironi i det hela eller är det bara jag som tycker det? Valet av måltid är ju inte redan sprängfyllt med kalorier ju... Haha, jag tycker bara att det är så komiskt. Får det vara lite cancer med din hjärtinfarkt?
Jag älskar själv skräpmat, ibland finns det inget godare än en stor kebab eller en calzone. Men om jag ska ha läsk så tar jag en vanlig cola, fanta eller vad det nu må vara. Jag anser att om jag nu ändå ska slå på stort så gör jag det. Light läsken gör ju inte sådär överdrivet mycket. Jo, om du tänker på att du bokstavligt talat häller i dig ämnen som ökar risken för cancer, smakar smaskens va?
Håller fortfarande vid att jag tycker att det är ironi som fan om det, light och skräpmat borde inte gå ihop, ska du nu vara "nyttig" så borde du väl gå till ett annat mat ställe? Köpa en sallad eller "ordentlig" mat. Klart att det är bra att välja bort läsken, för det är inte nyttigt heller, men då föredrar jag vatten. Nyttigare blir det ju inte.

Har man diabetes kan jag kanske förstå att man dricker lite light läsk någon gång ibland, men de brukar ha ganska bra koll på vad de stoppar i sig.

Light läsk för min del går verkligen bort! Kan inte ens få mig att dricka det när jag tänker på att det innehåller aspartam (vilket är det ämnet som ökar risken för cancer)... varsågod läs, det står där på burken, under innehåll.

Varför är jag så stressad?

Har kommit på mig själv med att jag är väldigt stressad. Över allt och ingenting. Känns som jag vill planera så mycket. Vill veta hur mitt liv ser ut om 10 år redan idag... För att det inte ska bli fel, för att jag ska hinna med... Men det jag glömmer är att när jag är så uppe i allt det där så hinner jag ju inte riktigt med nuet.
Det slog mig precis, som en stor smäll på käften att jag borde ta det lite lugnt. Leva i nuet och inte alltid ha alla tankarna framåt, framåt, framåt... Ta vara på tiden som är här och nu. För har man riktigt jävla otur kanske man inte är med där frame, i framtiden. Dessutom är ju det som komma skall inget som man kan ha total kontrol över. Tror jag måste lära mig att släppa taget lite, inte vara så kontrolberoende. För fast jag inte velta erkänna det innan, så är jag verkligen det.
Jag måste ha koll, måste veta, planera och hålla på. Visst det är jätte bra ibland, men inte alls bra om det blir för mycket av det heller.
Jag tycker att det är jätte läskigt att inte veta, "det ordnar sig till slut" ja, det är ju faktiskt så och det har jag upplevt. Men jag kan inte rätta mig efter det ändå. Jag vill kunna rycka på axlarna åt vissa saker och det gör jag, men i baknacken finns det alltid där och mall. Som detta med om jag kommer in på skolan eller inte, visst alla hade väl varit spända över det. Det är ju ens framtid det handlar om, men att jag tänker på det varje jävla dag... det är kanske lite extremt.... Hur det än blir så kan jag ju inte bestäma över det, jag får ju faktiskt ta det då... Hur det än blir, i vilket fall så blir det ju ändå en omställning.
Nej, jag ska försöka att leva mer i nuet och låta framtiden ta hand om just framtiden, även fast det inte är fel att planera. Men jag ska ju inte redan gå och fundera på när det kommer passa bäst att få barn för att jag inte ska vara för gamal... Shit åldersnojja för att man snart fyller 23, det är fan inte så gamalt som mitt huvud har inbillat sig...
Ibland måste man bara få vara, bara andas och njuta av nuet, ska bara få in det i min skalle också. Och sluta planera hela jävla livet, för det kommer ändå inte bli precis som jag tänkt.

Dagen Hiss

image40Måste säga att jag formligen älskar mitt tagentbord. Det är så jävla bra. Vad som är så speciellt med det? Jo, förutom att det är sjukt snygg och så är det två delat. Tagenterna är delade på mitten, med hälften på ena sidan och hälften på andra med lite skiljerum mellan dem.
Christian hade ett sådant tagentbord när jag träffade honom och jag tänkte bara "vad fan är det där" och så var det att köra pekfinger metoden eftersom det var sjukt konstigt att skriva på det... Men nu tycker jag att det är fan så mkt bättre än de vanliga tangentborden, man skriver mkt bättre på dessa. Så jag köpte ju så klart ett sånt själv när jag fixa dator (fast mitt är så mkt snyggare än Christians). Nu kan jag knappt skriva på de vanlig längre, det blir bara fel eller lite pekfinger vals ;)
Men jag rekomenderar verkligen mitt tangenbord. Det är ett Logitech Office Comfort tangenbord. Och titta bara hur snygg det är dessutom. Älska!

Jag är så jävla duktig!

Nu har jag varit nere och postat det jag skulle, köpt thai sås och dessutom youghurt till imorgon och snus till pojken min. Jag har även tömt diskmaskinen och lagt in alla rena kläder i garderoben, som bara bråkade lite med mig. Nu är jag sjukt nöjd med mig själv, haha.



Tvätt tiden bokar jag en annan dag, när jag bestämt mig för när vi har tid att tvätta ;)

Jag borde...

... resa mig upp och gå ifrån datorn, cykla ner till posten och skicka tillbaka kläderna jag beställt från H&M som jag inte gillade...
Jag borde ta och lägga in den rena tvätten i garderoben som legat på soffan sen igår. Men jag hatar min garderob så jag orkar inte bråka med den nu. Måste köpa en byrå!
Jag borde dessutom köpa lite ny sweet n sour sås på ica som vi kan ha till fullkornsriset sen... blir så satans torrt utan det.
Jag borde tömma diskmaskinen för den är klar.
Jag borde gå ner och boka en tvätt tid.
Jag borde göra väldigt mycket förutom att skriva den här listan, men jag orkar inte. Är sååå trött, men jag får väl se till och cykla ner och posta och köpa sås iallafall. Så har jag åtminstone gjort lite nytta ;)

Det är vad jag kallar stålfarmor!

Denna är så underbar! Verkligen girl power! Haha.



Kolla bara vad som händer i bilen när hon använder handväskan ;) Så jävla bra!


-----------------------------------



Hittade en till cool farmor, så här måste jag bara vara när jag är 70+ ;)

Sitter nog och somnar snart

Inte bra att jag har så jäkla lätt för att vända dygnet. Speciellt eftersom jag är är en natt människa. Tänkte att jag skulle gå och lägga mig och läsa lite vid 22 igår så jag kom i säng, kl 00.05 gick jag och la mig... sen låg jag och Christian och myste och snackade ett bra tag efter det... Så runt ett somna jag kanske.
Inte så konstigt att man varit trött idag. Förmiddagen gick väl bra men nu är jag svin trött. Hör hur sängen ropar på mig men jag ska fan inte lydda, går jag och vilar nu så kommer jag inte somna i tid idag heller.

Syrra nobba mig idag, hon hade läxa hon var tvungen att göra, sånt trams! haha. Nej, det är bra att hon skötter skolan. Vädret är ändå skit kasst så det hade inte varit mysigt att gå i stan ändå. Får bli en runda imorgon eller i helgen om det är finare väder då.

Blir så danssugen!

Jag brukar vara känd för att kunna göra bort mig, inget att skämmas för, det bara är så. Jag visste inte riktigt vad en av mina absoluta favvis party låtar hette så jag sa följande "Jag bara älskar den där - her body in the club gets tips"... Hahaha... den jag menade var:



Och han sjunger "everybody in the club get tipsy" men jag tycker faktiskt att det kan låta som det andra med ;)

Ny luktegott?

image38Ibland blir man lite kär. Det har jag råkat bli nu... Det var inte alls meningen... Men när jag gick och tittade inne på Kicks här om dagen (minder än en månad tills man fyller år ju, måste veta vad som ska skrivas på önskelistan) så råkade jag ta upp Paris Hilton Heiress parfym och blev helt såld! Den luktade så gott, så gott. Jag gillar inte Paris Hilton, visst att hon vet precis hur hon ska göra för att bli super kändis och få alla inom media kring hennes lill-finger genom att spela bimbo. För jag tror att hon är fan så mycket smartare än vad hon spelar att vara.
Men som jag tidigare skrivit så gillar jag tex inte hennes ansvarslösa sätt med att tex köra rattfull osv. Ska man då vara princip fast och bojkotta hennes produkter eller låta ha begäret  vinna och skriva upp den på önskelistan? Hm... det tål att tänkas på... Får nog ta och lukta på den en gång till innan jag bestämmer mig helt.

Det har hänt en del sen Nintendo 8-bits

image37


Som de flesta i min generation (det där lät väldigt "moget" haha) så är jag uppvuxen med ett Nintendo hemma. Minns mitt första mötte med den klassiska Nintendo 8-bits, jag var väl en 5-6 år och var med brosan hos hans kompisar. På ovanvåning en i deras hus (som jag för övrigt var livrädd att gå upp till för jag var rädd att det skulle trilla ihop, haha) hade de sitt Nintendo. Det var super spännade, men jag var liv rädd när Mario skulle in till draken i slottet, det där ljudet *dam dam dam dam dam* tyckte jag var super läskigt, kan fortfarande tycka det. Men själv draken var ju ganska söt egentligen ;)

Men till sak nu. Har för vanna att sväva ut, som ni kanske har märkt. Det har ju hänt en väldigt massa sedan man sprang omkring på vad som liknade blockchoklad och hoppade på fiender och käka svamp för att bli stor och stark (hm... kanske nån baktanke med det där?). Mitt första mötte med Nintendo 64, dvs ett 3D spel var väldigt förvirrande. Nu kunde man ju springa var man ville inte bara fram eller tillbka... Och grafiken var ju skit snygg, tyckte man då. Sen var det dags att upptäcka alla PC spel. Den gamla amigan var ju ett minne blott. Men jag fastnade aldrig riktigt för PC spel, tills jag träffade Christian. Han visade Diablo II för mig och jag tyckte att det verkade vara det mest tråkigt påfund som fanns, tills jag hade provat 2 ggr, sen var jag såld.
Sen råkade jag prova Sims, och sen kom ju Sims 2 som jag blev totald såld på! Man kan väl säga att Sims 2 var det som gav mig min början till spelberoende... men vad visste jag om "spelberoende"? Jo, det fick jag uppleva den dagen jag bestämde mig för att göra en gubbe i Christians ny inköpta World of Warcraft.

Shit alltså! Det är verkligen ett av de bästa spelen som gjorts och extremt beroende framkallanande! Med risk för att låta som en riktig nörd nu, så ska jag hylla detta spel... Förutom att du i stort sätt kan spela detta spel precis hur du vill* så får du chans att snacka med miljontals människor. Det är skit kul att snacka med folk från tex Holland som man har skit mycket gemensamt med. Man lär sig skit mycket om hur det är i andra länder osv. Att man tex bygger alla hus i Holland på höjden för att marken är snor dyr, när jag sa att mina föräldrar har en villa som tar upp 160kvm markplan höll han på att falla av stolen ;)

Visst, det är många som tycker att det är super nördigt att sitta och spela dator osv. Att det är extremt osociallt osv. Ja, jag håller med, om det är så att man bytar ut det sociala umgänget mot ett datorspel, om man sitter hemma och spelar istället för att gå på en fest tex. Men om man som jag, bytar ut tv tittande mot att sitta och ha skit kul och spela och snacka med en massa folk så tycker jag absolut inte att det är osocialt. Jag sitter hellre en kväll och spelar och snackar över ventrilo (ett program som gör att man kan snacka med en massa andra över internet, typ som en telefon som över 40 pers kan koppla in till) än att jag sitter och zappar mellan kanaler på tv och klagar på att det bara finns skit.

Dock ska jag till lägga att jag typ inte spelat alls de senaste 2-3 månaderna för att jag kännt att det funnits så mycket annat jag velat göra. Och helt enkelt inte haft lust för wow. Men det känns som jag är på väg mot en ny våg av wow-sjukan snart. Så det dröjer nog inte länge förens jag är i wow-träsket igen ;)

Appropå grafiken kan nu ju avgöra själva. Här är några bilder jag tagit i spelet, det ser alltså ut precis så här när man spelar. (Finns 3 stora öar, med massa landskap och alla miljöer ser olika ut, men såhär ser det ut på några av dem. Dessutom följer spelet en dygnsrytm, alltså blir det mörk och ljust, är man vi kusten kan man tex se när solen går ner osv.)

           



* Finns många sätt att spela på. Ska dra det i stora drag: Du kan göra uppdrag, eller bara spring runt och döda en massa fiender. Du kan gå in i grottor/slott som en stor grupp och tillsammans med andra spelare göra taktiken för hur ni ska klara bossar osv.
Du väljer själv vilken karaktär du vill att din "gubbe" ska ha, finns 8 olika att välja på och alla har olika färdigheter. Alla är lika behövda om du ska spela i stor grupp.
Du kan välja att köra pvp vilket betyder att du "dödar andra spelare", typ som att köra paintboll över datorn - det går ut på att du ska döda de andra och får därigenom poäng. Undrar du något, är det bara att fråga.

Prosit ;)

Skit, springer och nyser hela tiden nu... Vill inte gå och bli förkyld igen nu. Måste dessutom se till att få tummarna ur *pip* och boka en tid för undersökning om jag har nån allergi eller astma... Har snackat om att göra det sen gymnasiet! Det är ju fan över 4 år sen nu! Shit vad gamal man börjar bli, haha.

Bjuder på en super härlig Nemi bild med, tyckte den var passande ;)

image28

Work tomorrow :)

Så då har jag ringt och meddelat chefen att jag kommer och jobbar imorgon. Hoppas nu bara att jag inte har lovat för mycket. Men jag känner mig ju faktiskt mycket bättre idag. Får fortsätta med min "avslagen cola och nyponsoppa kur" tills imorgon och hoppas att jag är som en liten solstråle då.

Appropå solstråle, så hoppas jag att vi får många sådan imorgon. Ska nämligen ner och göra stan med min lilla rädisa då (läs syster). Ska leta efter nåt kavaj liknande i en ljus färg hade jag tänkt. Några nya leggings och kanske en bh hade också suttit fint. Varför inte några nya nässmycken när man ändå är igång? :) Åh, visst ja, en ny plånbok kanske. Älskar min fina Snobben plånbok, men han börjar bli liten sliten tyvärr :'(   Undrar om jag kommer hitta någon som är lika bra som "han".
Syrran har en super snygg Björn Borg plånbok som jag inte hade tvekat en sekund med att äga själv. Är det knasigt att ha likadan plånbok som sin syster? Vad tycker ni?

Dont drink and drive, allvarligt talat!

Jag kan fan inte fatta hur vissa människor tänker! Det här med att köra rattfull, hur är man funtad om man ens tänker tanken, ännu värre om faktiskt sätter sig i bilen och kör!
Tyvärr verkar det som att det finns allt för många som tar väldigt lätt på detta ämnet. Det som gör mig ännu mer förbannad är att man varje vecka kan läsa om en ny kändis som gör detta. Vissa gottar sig i att Paris Hilton nu äntligen har fått sitt straff för att köra rattfull, själv tycker jag att det är super bra men för lågt straff, 45 ynka dagar. Det är inte första gången hon har gjort det direkt. 45 dagar är fan ett skämt. Fatta vilken fara man är när man sätter sig i bilen berusad. Om hon hade kört ihjäl någon då? "Förlåt jag var full", jävla fin ursäkt det där...
Jag skulle aldrig någonsin sätta mig i bilen påverkad. Jag drar mig att köra bil dagen efter med, skulle jag sätta mig i bilen så är det isåfall på kvällen dagen efter jag druckigt.

Jag tycker allvarligt talat att man ska bli av med sitt körkort på livstid om man kör rattfull. Man har ju bevisligen inte ansvar nog till att köra bil om man gör en sådan sak. Enda undantagen skulle vara om man har någon i bilen som är döende... Men då borde man ändå ringa polisen och berätta om situationen så att de om möjligt kan komma och eskortera en. Punkt.

Varför måste man vänta så länge?

Usch, det känns som att först den 15 juli vet jag vart mitt liv bär av. Det är väldigt skrämande, faktiskt. Jag har nämligen sökt in till lärarlinjen... Vilket jag verkligen hoppas var rätt val. Känns som jag börjar få kalla fötter vad gäller det mesta nu. Det är lite smått jobbigt att stå öga mot öga med vad man kanske kommer att göra resten av sitt liv, det är ju inte super kul att göra fel val. Det som skrämmer ännu mer är om jag inte skulle komma in, vad ska jag då göra? Ett år till med att söka jobb och leva knappert? Visst jag har jobb nu men jag vet ju inte hur länge jag har det, vet att det är över sommaren också men om jag sen inte skulle komma in så vet jag inte om jag har nåt jobb...
Man kan få magsår för mindre! Sen väntar ungf 3½ år av studier, det är med lite skräckslagen förväntan blandat med längtan jag känner för det. Hoppas man kommer i en bra klass och att man framförallt orkar plugga. Och som sagt; gjort rätt val.

Fast jag hoppas ju givetvis att jag någonstans på vägen kommer lyckas skriva klart min bok, att den kommer vara så bra att någon vill publicera den och att det kommer rulla på sen. Jag vill inte bara vara en "lärare" eller "fritidspedagog" resten av mitt liv... Jag vill vara något mer än det, vill trycka in mitt namn någonstans så jag finns kvar även när jag fysiskt sett är borta. För vem vill bli bortglömd?

Hur kan jag fortfarande vara trött?

Är hemma idag med, men känner mig tack och lov bättre idag. Ska bara bestämma mig för om jag tror att det är på bättringsvägen så jag kan jobba imorgon eller om det bara "vilar" lite...
Sov länge idag, till halv 11 typ, tänkte att det är bra med mkt sömn när man är sjuk,  men jag är fan fortfrande trött! Hur går det ihop? Har ju sovit i ungf 10 timmar, visst jag vaknade några gånger men ändå. Kanske att jag är trött för att jag sovit för länge? Dont know.
Jag hoppas att jag är kry nog att jobba imorgon! Vill tjäna pengar ju! Går på timmar så när jag är hemma får jag nadda... och det är minsan inte mkt ;) 
Skulle ju träffa syrran imorgon och gå i stan efter jobb och det kan jag ju inte heller göra om jag är sjuk... får dricka massa nyponsoppa och hoppas att det hjälper.

Hm...

Gjorde ett test innan idag som visade att jag var 20 år istället för snart 23 (*gråter*). Halkade just in på ett annat test som också skulle "räkana ut min ålder", visade sig att jag skulle vara 35,6! Jasså från 20 till 36 på några timmar. Vad de byggde det på?
Jo, eftersom jag har sambo och bil så är jag plötslig på väg till 40, och mitt ica-kort var visst också en bov i dramat, sen att jag skaffa det när jag jobbade i en ica affär det hör väl inte dit... Ja, jag är lite smått irriterad. Inte fasen är jag nån gamal medelålders tant! (Nej, jag tycker inte att man är tant när man är 36, men jag är inte som 36!).
Botemedlet mot mitt "förtidiga åldrande" skulle vara att jag typ klippte ica kortet, sålde bilen - skulle jag aldrig göra, plus att det är min sambos bil, och ta en resa till Kos - vilket jag tyckte var lite komiskt eftersom jag kryssat i, i testet att jag helst hade velat åka till Kos på semester... Suck.
Ja, nu blir det nog inte fler test på ett tag skulle jag tro... Inte fan är jag 36! Tyckte bättre om det andra testet som sa att jag var 20 år ;)


Dagens bästa

image27
Vad vore världen utan Nemi? Bra mycket tråkigare iallafall!
Jag verkligen älskar Nemi.

Im fire... watch out ;) - ännu ett test

Hm... detta var inte bra, med tanke på att jag är uttråka och har varit barnsligt förtjust i test sedan tiden man lusläste tidningen Frida så kommer jag få hålla mig från att lägga upp allt för många sådana här ;)


Your Love Element Is Fire
In love, you are a true listener and totally present.
For you, love is all about feeling more alive than you've ever felt.

You attract others with your joy and passion.
Your flirting style is defined by your strong ability to communicate.

Fun and play are the cornerstones of your love life.
And while your flame may burn too brightly, it's part of your appeal.

You connect best with: Wood

Avoid: Water

You and another Fire element: will likely burn out quickly
What Element Is Your Love?

23-3=20 år?

Jag är visst nästan 3 år yngre än jag egentligen är, dvs 20 år enligt testet nedan. Men men, 20 år en bra ålder jag hade gärna varit det, tanken på att jag om en månad är 23 (shit, det är bara en månad kvar!!! *panik*) är väldigt skämande...


You Are 20 Years Old
Under 12: You are a kid at heart. You still have an optimistic life view - and you look at the world with awe.

13-19: You are a teenager at heart. You question authority and are still trying to find your place in this world.

20-29: You are a twentysomething at heart. You feel excited about what's to come... love, work, and new experiences.

30-39: You are a thirtysomething at heart. You've had a taste of success and true love, but you want more!

40+: You are a mature adult. You've been through most of the ups and downs of life already. Now you get to sit back and relax.
What Age Do You Act?

Operation körsbärstomater

image26Jag verkligen älskar körsbärstomater. Vad jag ännu mer älskar är när man lyckats odla egna och ta en solvarm tomat direkt från plantan och stoppa i munnen. Jag har velat odla tomater på balkongen i 2 sommrar nu, detta blir den 3:e och nu fan ska jag se till att göra det. Det slog mig att jag har körsbärstomater i kylen så varför inte bara gå och ta några kärnor ur en och plantera, a'la dagis vis. Svårare än så är det ju inte, sen får man hoppas på det bästa. Så jag ska se till att plantera lite tomatkärnor så fort min mage (som jag har jätte ont i) har lugnat sig lite. Hade man ju kunnat önska sig lite solsken med, men det kommer väl tillbaka om en dag eller två, hoppas jag iallafall. Jag får ju hur som helst börja med att ha krukan inne, tills det har kommit upp något.
Hm... undrar hur det går för min persilja där ute på balkongen... kanske ska passa på att så en ny sån som jag har inne när jag ändå är igång.

Smultronplantan blommar iallafall, kan knappt vänta tills där är ett bär istället för en söt liten blomma.

Bring back the summer of 2003!



Jag bara älskar denna låten! Speciellt denna remixen. Den var helt klart den bästa sommar låten 2003! Fan vad jag längtar tillbaka till den sommaren, den var magisk! Speciellt eftersom jag träffa Christian då, man kan väl nästan säga att detta är vår låt :)




psst... det är Kevin Little med Turn me on, om du inte visste det     
                                                         

Hemma sjuk :(

Vaknade halv ett i natt av att magen krampa som fan. Riktigt högg till och gjorde så pass ont att jag mådde illa! Ungf halv 3 kunde jag somna om igen. Efter ett x antal akutbesök på toa...
Började sent idag så jag tänkte att magen nog hade lugnat sig tills dess. Men så fick den åter en släng av trottsåldern så jag var tvungen att ringa 30 min innan jag börja och be så hemskt mkt om ursäkt att jag inte rignt innan men att jag kände att jag verkligen behövde vara hemma idag.
Förstår inte alls vad det är med den, den är inte alls glad :( Och jag hatar verkligen att vara hemma och vara sjuk, förutom att man förlorar en jävla massa pengar så är det ju så jäkla tråkigt! Har legat i soffan och suckat över att det bara finns skit på tv... Jag känner inte heller för att sätta på en film. Satt mig vid datorn nu ett slag (som ni förstår) undrar hur länge magen kommer låta mig vara sittande...
Undrar om det är nåt jag ätit igår, men jag åt inget konstigt... Bara korv och makaroner, det brukar man väl inte bli kass i kistan av? Hur som helst så hoppas jag att det går snabbt över igen. För det är inte alls kul :(

Jag blidde Belle, vem blir du?

What Disney Princess are you?

Belle
Belle
You are like BELLE. You always look for the good in people you meet. You like being with friends but you are also happy on your own with a good book.
How do you compare?
Take this test! | Tests from Testriffic























Disney freak som man är var jag ju bara tvungen att ta detta lilla testet och se vilken prinsessa jag blev. Blev rätt nöjd faktiskt, klart att Den lilla sjöjungfrun är min favourit men det är ju när det gäller filmen ;)

Evelina - sån är jag?

Utmaning och utmaning, de kallar det visst för det. Så jag antar mig den, hittade den hos Thisis, och nu för jag den vidare.

A: You like to drink.
B: Everyone wants you.
C: You are really silly.
D: You like to drink.
E: Damn good kisser.
F: You are dead sexy.
G: You never let people tell you what to do.
H: You have a very good personality and looks.
I: You are great in bed.
J: People adore you.
K: You're wild and crazy.
L: Everyone loves you.
M: Best kisser ever.
N: You can keep secrets.
O: Awesome kisser.
P: You are popular with all types of people.
Q: You are a hypocrite.
R: Fucking crazy.
S: Easy to fall in love with.
T: You're loyal to those you love.
U: You really like to chill.
V: You are not judgemental.
W: You are very broad minded.
X: Your very good at work/school.
Y: Best girlfriend/boyfriend anyone could ever ask for.
Z: Always ready.


E: Damn good kisser.
V: You are not judgemental.
E: Damn good kisser.
L: Everyone loves you.
I: You are great in bed.
N: You can keep secrets.
A: You like to drink.

Tja, inte så pjåkigt inte. Vågar väl påstå att det stämmer med utan att skryta... Fast jag dricker iofs inte så jätte ofta, men jag tycker om det, det kan jag inte sticka under stolen med, tihi.
 Min pojkvän är nog rätt nöjd! Haha. Damn good kisser x2 och great in bed, han ska väl inte klaga, men det har han aldrig gjort heller, haha.

Skönt med en tidig dag

Hade öppningen på jobb idag, och eftersom jag jobbar 75% denna månaden så slutade jag redan kl 12.30. Det var inte fyskam det. Men jag hade hoppats att vädret hade varit bättre... Mullet och trist är det och när klockan var 14 så bara öppnade himlen sig och vräkte ner, skit stora regndroppar! Jag gottade mig i att jag inte cyklade hem just då.
  Här hemma har jag varit lite kreativ. Letat bland mina gamla foto och scannat och skrivit ut och haft mig. Sen kom jag till slutsatsen att det faktiskt var tid att dammsuga så jag dammsög hela lägenheten *duktig*. Sen ska jag roa mig med att tvätta ikväll. Fast det ska faktiskt bli skönt att tvätta undan en massa lakan, handdukar och badlakan så det blir lite ordning och plats.

Just nu kändes det som det trillade ner en tegelsten i huvudet på mig, som för att påminna mig att jag varit uppe sen 5.30 och somnade efter 12 i natt... och dessutom har jag sovit oroligt. Får väl koka mig en kopp te så jag orkar vara uppe några timmar till. Tror bestämt att jag går och gör det nu.

En, två, tre, fyra

Här kommer då en liten lista, i brist på annat.

A) Fyra jobb jag haft:
1. Kassörska
2. Lokalvårdare
3. Fritidspersonal/resurs på skola
4. Barnskötare

B) Fyra filmer jag kan se om och om igen:
1. Dirty Dancing
2. Shrek
3. Den lilla sjöjungfrun (Disneys)
4. Ice Age

C) Fyra ställen jag bott på:
1. Veberöd i en 3:a
2. Veberöd i en 5:a
3. Veberöd i en villa (till slut, haha)
4. Lund (never (?) gonna leave!)


D) Fyra TV-program jag älskar att titta på:
1. Men in trees
2. Vänner
3. Ugly Betty
4. Felicity

E) Fyra platser jag har semestrat på:
1. Bulgarien (Sunny beach)
2. Portugal (Algarve)
3. Gran Canaria (Purto Rico)
4. Öland

F) Webbsidor jag besöker dagligen (nästan):
1. blogg.se
2. hotmail.com
3. google.se
4. *host* lunar *host* (dags att växa ifrån det kanske? haha)

G) Fyra favorit-maträtter:
1. Tacos
2. Köttfärspaj
3. Grillad flintastek, potatis sallad och mumsig sallad
4. Grekisk kebab

H) Fyra ställen jag hellre skulle vilja vara på just nu:
1. Utomlands med en drink i handen och älskligen breved
2. På en filt vid havet
3. I balder på liseberg ^_^
4. Fast egentligen trivs jag väldigt bra där jag är nu, sida vid sida med min älskling

Dagens sanning

"Om man närmar sig en kvinna på samma sätt som man tar sig upp ur en isvak, då brukar det gå åt helvete."

//Itzak Schenström



kan man annat än älska hipp hipp?

Puss på dig syrran!

Hittills har helgen varit riktigt bra! Sovit över hos syrran, blivit fnittriga och tittat på tjej-flimer till sena natten igår. Idag har vi åkt inlines och gått och käkat pizza på uteservering. Dessutom lyckades vi nog hamna i detta årets längsta skratt våg, som fick våra magmuskler att jobba på övertid - för visst har man skrattat länge när man inte kommer ihåg vad man skrattar åt och skrattar ännu mer av den anledningen?
Detta och ännu mer har vi gjort i detta underbara väder som jag hoppas stannar, iaf nästa vecka med! *hoppas, hoppas*

Hata ishockey!

image28Jag var så glad att jag skulle få se mitt efterlängtade avsnitt av Men in trees idag... Trode jag ja... Jävla idiot ishockey har tagit över tiden igen och jag får snällt vänta en vecka till innan jag får se vad som nu kommer hända när Jacks ex kom tillbaka till Elmo, just som Jack fattat att han började bli kär i Marin... Men nu ska vi istället få se ishockey, jippie... not.
Gaaah! Blir så trött på att det så fort jag har blivit fast i ett tv-program så ska de sända massa sport trams på tiderna som är avsedda för just mina program. Och sen att de har mage att kalla onsdagarna för "tjej-kvällar" när de byter ut "våra" program mot tråkig sport, det tycker jag är förjävligt helt enkelt! Ja, jag är upprörd! Jag vill se Men in trees! Det enda program jag följer, förutom Ugly Betty...
Dessutom så är ju Men in trees den bästa tv-serien efter Vänner (och Felicity) vilket gör det ännu värre att de tar det ifrån mig såhär. Tycker allvarligt att de borde göra en egen kanal till all sån här sport som bara kommer in och tar kanal tid från andra program. En tv3+ eller någonting hade väl varit bra?

Då var man hemma

image26Jobbe dagen är slut och nu har man tid att njuta av lite ledig tid tills man ska upp och jobba imorgon igen. Tyckte att katten på bilden säger det mesta, den ser verkligen ut att veta hur man gör för att ha det alldeles, alldeles underbart!

Underbart att jobba på förskola dagar som denna, man får ju vara ute i det fina vädret så gott som hela dagen. Klart att man inte kan lägga sig på gräset och mysa men man får iallafall en massa solljus och frisk blomdoftande luft.

Tror jag ska mysa till mig på balkongen med en bok sen. Hade varit härligt med en trädgård nu, men vi har iallafall en stor balkong.
Fast jag längtar efter att kunna gå barfota i gräset, älskar det! Det är sommar för mig. Får nog åka ut till föräldrarna i helgen och mysa lite i deras trädgård. Kanske köpa med lite flintastek med så vi kan grilla, mums!

En ny dag väntar, imorgon

Jaha, klockan börjar bli sen nu...
Hur mycket jag än vill stoppa klockan och få några timmar extra ledighet så kommer det inte att gå. Det är bara att göra sig iordning för kudden och jobbedagen imorgon. Får tänka att det redan är onsdag imorgon och när den väl är överstökad går torsdagen fort och sen är fredagen redan här.
Inte bra att tänka såhär iofs... man längtar bort livet. Men helgen är ju bra roligare än vardagarna när man är låst på jobbet i 8½ timme. Fast det blir väl bara 6½ timme nu i maj, eftersom jag får gå ner till 75% denna månaden, eftersom en som varit sjukskriven kommer tillbaka och ska jobba 25%. Det är lite synd det med eftersom jag inte får lika mycket pengar... Men men, får tänka på att jag iaf har ett jobb och att jag nog kommer att få sluta tidigare några dagar i veckan som jag hoppas kommer ha strålande väder så jag kan slänga mig i gräset och läsa Terry Pratchett. That would be lovely.

"Via direkt kan jag hjälpa till med något? Du kan ju ta barnen tills dom är 18" hihi

Kan man annat än älska Tiffany Persson från Staffanstorp? Hon är ju fan helt underbar! Got to love her! Måste tacka Hipp hipp för att de har skänkt Sverige humor! Men så är de ju från Skåne med ju *ler*.


3 is the magic number

Hittade att många andra hade fyllt i den här... och jag kände att det måste ju jag med göra.

Tre saker jag inte förstår:
- Att föräldrar kan ta avstånd från sina barn pga deras sexuella läggning
- Att det finns människor som tycker det är attraktivt när man ser revbennen
- Att kvinnor får 20% mindre i lön än män bara för att de råkar ha en kuk... trotts att vi idag lever på 2000-talet

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
- Fotoskrivare
- Mp3 spelare
- Alldelse för mycket papper och tidningar

Tre saker jag gör just nu:
- Lyssnar på superb musik
- Små dansar
- Funderar på vad jag ska skriva här

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Få en bok publicerad
- Föda barn
- Besöka alla drömresemål jag har

Tre saker jag kan göra:
- Konvensera på teckenspråk
- Köra bil
- Analysera allting in i minsta detalj (på både gott och ont)

Tre saker jag inte kan:
- Sluta analysera
- Sluta äta/dricka söta saker helt och hållet
- Sjunga så det låter bra

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
- Mig
- Dina vänner
- Savage Garden

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Åka snowboard och skidor
- Glassmide
- Att sluta analysera allt in i minsta detalj

Tre favoriträtter:
-
Tacos
- Köttfärspaj
- Grekisk kebab

Oohoh im an alien im a little alien...?

image25Kom just hem från min kvällspromenad. Skönt att få 40 min för sig själv och bara gå och njuta av nuet och lyssna på musiken i mp3:n... Men saken är den att det kvittar typ vem man går förbi så blänger de på en som man är en alien eller något! Bara för att man är ute och går själv, utan hund, barnvagn, cykel eller annat sällskap så tittar de på en som man är en brottsling. Ja, folk är bra knepiga. Funderar på om jag kanske skulle införskaffa mig ett par stavar så kan jag matcha mig med de andra pensionärerna som är ute och går... Haha. Vet att det är väldig nörd varning på dem eftersom det ser så roligt och töntigt ut, men om jag nu kommer bruka allvar med mitt promenerande minst 3 ggr i veckan så kan jag ju fixa nåt som gör att jag förbränner ännu mer. Någon som har några tips?


Kom tillbaka! snälla...

image23

Vem var puckot som kom på den idiotiska ideén att ta bort denna gudomligt goda glass? Härlig persiko smak med krämigt god youghurt glass i mitten! Dessutom kunde man glatt klämma i sig en på stranden eftersom det var pyttelite fett i den... Men det brukar jag inte välja glass efter så det var ett faktum att denna glass var gudomlig! Så jag kräver att GB tar tillbaka den i sitt sortiment innan juni månad! Så här kan vi ju inte ha det...

Varför måste det vara så förbaskat gott?!

image20

Varför måste dessa små saker vara så himla goda? Har varit duktig och hållt mig från sötsaker, men idag har 2 sådan har smaskiga elakingar slinkit ner... Jaja, jag ska ju ut och promenera en timme sen, men det är bara så onödigt men det var förbaskat gott! Och någon gång ibland får man väl lyxa till det lite, antar jag.

Men jag måste ge dem eloge för att ha de coolaste reklamerna just nu:

image21      image22

My day so far...

Har tillbringat största delen av eftermiddagen med att göra något åt min gamla katasrof  till garderob. Katastrof i den bemärkelsen att allt låg mer eller mindre huller om buller. Så nu har det vikts om, sorterats bort och "katogiserats". Linnena ligger med linnena, tjocktröjorna med sina kompisar osv.
Jag verkligen hatar min garderob, inte kläderna utan själva garderoben! Det går att hålla det snygg och prydligt i typ 2 veckor sen börjar allt trilla runt igen. Den är så opraktiskt! Vill verkligen åka till ikea och köpa en snygg vit byrå jag kan ha i sovrummet med mina klädder i istället! Kan vi ha lakan, vintertäcke och liknade i min garderob istället. Det tycker jag är en fenomenal idé! Är det inte strålande väder på söndag tror jag att jag nog tar och beger mig till ikea och skaffar mig en Malm byrå. Och antagligen en massa annat trams, precis som det ska vara när man är på ikea.

Skrämande att man (snart) inte blir förvånad längre...

Valborg igår då, om det var nån som råkade missa det. Var super sugen på att festa men när tanken drog till tonvis med stupfulla fjortisar (ledsen men det finns ingen, förutom fjortisarna själva, som gillar just fjortisar - våldtäcktsmännen skulle de vara isåfall) så ändrade jag mig och beslött att skjuta upp det till helgen istället.

Tur var väl det. Med tanke på vad man både kan höra på radio och läsa i tidningar idag. Här i Lund var fyllecellerna fulla redan innan midnatt. Det har rapporterats flera våldtäkter... Får man bara hoppas att det inte är nån man känner som råkat ut för det. Jag hoppas ju givetvis att ingen ska behöva råka ut för det, men det sjuka är att man inte blir lika förvånad längre. Vilket både är skrämande och sjukt!
Det är så jävla sjukt att vi inte kan ha en storhelg i Sverige utan att en massa tjejer/kvinnor ska bli våldtagna! Finns det verkligen så många idioter i detta land? Vad är det för sjuk njutning man får av att tvinga en annan till sex? Och när de i alla stress inte får upp den så kan de ta en pinne eller nåt annat och köra upp istället och kanske förstöra alla chanser för tjejen att kunna bli mamma sen. Förstöra hennes syn på sex och att kanske våga lita på en kille igen... Och när det väl har hänt så är det inte säkert att killen åker fast eller får ett ordenligt straff, det är fan ännu sjukare! Men den lille stackaren han måste ju ha vård... jaha, men tjejen då den skiter man i... hon får helt enkelt klara sin vård själv. Jag kan bli så jävla förbannad på sånt här!
Grrr.... tror jag måste lugna ner mig nu. Hade kunnat skälla massor mer, men då blir jag bara ännu mer förbannad.

RSS 2.0