Ya man ;)

Underbar låt, var alldeles för längesedan jag lyssnade på den. Som tur är så är den lika bra fortfarande.
Lyssna på texten.


Bio mys och promenad genom stan

Då har jag och Josse varit och myst på bio. Riktigt trevligt. Såg som sagt Enchanted och den var riktigt bra! Söt och väldigt rolig utan att det blev krystat. Men damen som satt 3 stolar ifrån oss tyckte nog den var för rolig... undrar vad hon hade tagit innan hon gick in i salongen, haha. Men allvarligt, skrattade åt allt och inget och högt som fan med. Fast hon hade ju utan tvekan roligt.

Efter bion skulle vi ta en liten promenad och snacka. Blev en timme lång promenad, mysigt att gå ute och prata i den fina natten och titta på all fin julbelysning. Vi hade ju massor att prata om med! Tror det var 4 månader sen vi sågs sist.


Rekomendrar Enchanted om ni ska se på bio och gillar roliga, fantasifulla filmer och tecknat.

Modernt att vara trasig

Har ni tänkt på en sak, det är modernt att vara trasig. Ju slitnare, smalare och sorgsnare man ser ut så tycker en stor del av allmänheten att man är vacker. Personligen tycker jag bara att det är sorligt.

Man ska ha ledsen, stor, gärna tom blick. Då tycker folk man är vacker. Smal som ett strå och gärna stå lite tilltrasslat, det tycker med folk är vackert. Kläderna ska hänga på den smala, smala kroppen, för det är fult att se hälsosam ut, då är man ju tjock - anses det. En kvinnlig kropp är ful, eftersom det är fult med kurvor... Man ska se ut som en 12 årig för snabbt växande pojke om man är kvinna och vill vara vacker.
Är det bara jag som ser hur fel allt är?

Det går tydligt att se varför så många blir trasiga. Man vill nå idealet, man får ju inte äta, det är fult. Man äter inte men problemen kvarstår, så man blir olyckligare. Man tar till droger för att fly verkligheten, döva hungern. In och ut ur rehab varvat med hektiskt festande. Kroppen bryts sönder. Själen bryts ner. Allt som finns kvar är en tanig kropp, insjunkna stora tomma ögon som återspeglar en visen människa. Man har blivit trasig.
Men de blir ju beundrade, för det anses ju vackert, modernt - så det måste ju vara rätt.


Eller?

Enchanted

Ikväll blir det bio med Jossan. Var alldeles för längesen man träffade henne! Blir så när man bor 9 mil från varandra och båda har mycket att göra i sina liv... Synd.
Men, nu ska vi se Enchanted ikväll.  Tror den kommer vara riktigt rolig, hoppas jag har rätt. Får väl berätta sen när jag har sett den. Har iaf velat se den sen jag såg den på reklam så jag hoppas jag inte blir besviken.

image103

Jag var utomlands igår

Igår var jag minsan utomlands! Åkte hela långa vägen till Helsingör i Danmark, haha. Var där med the family + brorson. Var riktigt trevligt. Kan inte komma ihåg när det senast var bara vi - mamma, pappa, jag och mina 3 syskon (ja också lille Philip då).
Köpte vuxen saft och så lite godis på båten. Blev tequila rose, melon liqure, mousserand vin till nyår och vodka + turkiskpeppar godis= turkiskskpeppar shots när jag är färdig! Yummy.

Sen hade jag och älsklingen en lugn myskväll. Jag slumrade till en stud i soffan men sen tittade vi på Dodge ball som är sjukt rolig och sen såg vi I am legend. Den var faktiskt riktigt bra, jag blev ordentligt rädd på flera ställen! Kan rekomendera den om ni gillar spännande filmer.

God jul!

Ha nu en riktigt god jul och ät en massa prinskorvar, skinka och godis! Hoppas att ni har varit riktigt snälla så det ligger massor med klapper till er under grannen!
Puss å kram!


väntar...

Sitter med en oerhört sexig slingmössa på huvudet och väntar på att blekningsmeddlet ska göra sitt under. Efter x antal år med att färga håret mörkt, brunt, rött så har jag låtit håret vara. Tänkte jag skulle bli blond igen som jag egentligen är. Nu var mitt hår ljusbrunt så jag tänkte att jag skulle slänga i lite blonda slingor. Hoppas nu att det blir fint. Och framförallt - hoppas att det inte blir morotsfärgade slingor...

Only time will tell.

It's christmas...

baby please come home...

Har svårt att förstå att det är julafton imorgon, försöker skapa lite julstämning med denna låten. När jag var yngre gillade jag inte Bonos röst alls, jag kunde därför inte lyssna på U2 - det är tur att man blir visare med åren ;)

Enjoy!

Baby can I hold you

Jag älskar denna låten. Den är så oerhört vacker! Tracys röst är verkligen hel mysig med.
Jag vet att det blir mycket musik här i bloggen, men sen så älskar jag ju musik och det är en stor del av min vardag. Hade ju inte kunnat leva utan musik!


 

Chai latte

Så då har man gjort syrran galen i chai latte med, haha. Men man kan ju inte annat än att älska det! Hade det super trevligt i stan med henne igår. Kom faktiskt ihåg att jag skulle köpa ansiktsmask men de hade ingen på hm nu när jag väl kom ihåg det. Blev en grå keps, svart bh, hårfärg och vin istället.

Efter shoppingen gick vi och fikade och satt och snackade länge. Sen tog vi en liten promenad och gick in på systemet. Kom på att vi blivit hungriga så vi tog den halv långa promenaden bort till Max och käkade. Max har helt klart de godaste burgarna!

Idag har jag dock gjort typ ingenting. Sov länge och sen tagit det mestadels lungt, körde ett tränningspass på ca 40 min. Annars har jag bara, som sagt tagit det lungt och myst med älsklingen. Man måste ha såna dagar ibland med.

Snart fika

Sitter och väntar på att syrran ska sluta skolan så jag kan sticka ner till stan och möta henne. Blir lite små shopping och fika. Får se hur pass mkt shopping det blir, beror på hur hysterisk julshoppningen är. Hade tänkt köpa hårfärg och ansiktsmask, har sagt sen i september att jag skulle köpa ansikts mask men har fan glömt det varje gång jag är i stan, haha.

Ska iaf dricka en Chai latte, ska bli så mumsigt så.



Var hos tandläkaren igår, bara för att få reda på att jag ska bli ruinerad inom en snar framtid. En av mina gamla lagningar hade sprukigt så den behövdes göras om... Jag tycker fan att de kan göra dem ordentligt så att de inte spriker, eller att man inte ska behöva betala när de lagar dem om de ha gått isönder! *pluttar med underläppen*
Sen hade jag fått ett hål med... ajajaja inte bra alls. Ska se till att verkligen ta flourlösning varje kväll och använda tandtråd oftare. Det blir ju så jäkla dyrt annars. Plus att jag hatar tandläkaren. Min privattandläkare är 1000 ggr bättre än när jag gick till folktandvården, men det är fan inte kul ändå...

Ice box

Älskar.
Det ordet beskriver denna låten för mig. Den är så oerhört underbar.
Videon är oerhört snygg med. Tror aldrig jag sett en så snygg musikvideo innan.


Gadda sig?

Måste säga att jag blir mer och mer sugen på att skaffa en tatuering. Hade en period när jag var 14-15 då jag ville det med. Sen ville jag absolut det inte.
Men nu börjar det locka mer och mer (suget blir ju bara större när mans er Miami Ink). Vill göra något litet, typ 5 cm, svart. Kanske med lite färg. Har lite tankar om vad det skulle vara. Har pillat lite och försökt fixa en egen från lite jag hittat. Vill ha en som bara är min om jag gör det.
Frågan är bara var man ska sätta den?
Innan ville jag ha en på magen, men det blir inte fint om man skaffar barn nån dag. Jag vill ju ha den på ett ställe som framförallt är snyggt så klart, men som man kan välja om man vill visa den eller inte. Som lätt går att dölja. Funderar på höften, eller kanske övre delen av ryggen, men inte precis i nacken...
Aja, vi får se.
Vet ju inte ens om jag hade pallat smärtan ju, jag med min minimalla smärttröskel.


image102

Sockerkick!

Min älskling gav mig en blick och sa "jaha, jag tror där var socker i negerbollarna".
Jag ligger i soffan och sjunger och dansar "huvud, axlar, knä och tå". Lite senare står jag och sjunger (egna kombonerade sånger) med min rosa fleece filt över huvudet och kroppen som en nunnedräckt (?) och dansar och stuttsar...

Vaddå sockerkick? Nä....






en sak är dock säker, det blir aldrig tråkigt att bo tillsammans med mig ;)

Organism 12

Hänger vid din grinn
Funderar på att öppna den, bara glidda in
Kyssa dig på kinden som du var Cecilia Lind

Jag hoppas att du ser mig fast kärleken är blind




Fick lyssna på den några gånger innan jag tyckte om den, men nu tycker jag att den är super härlig!
Lyssnar på den om, om och om igen....
Organism 12 - Hänger vid din grinn

Man börjar ju undra....

Detta har jag tagit från tjuvlyssnat.se, var tvungen...

Kille 1 ~19: Min tjej säger att jag är egoistisk... i sängen.
Kille 2 ~19: Va?
Kille 1: Typ att jag inte bryr mig om ifall hon får orgasm.
Kille 2 skrattar så han gråter.
Kille 1: Vad?
Kille 2: Tjejer kan inte få orgasm!


Herregud... något säger mig att "Kille 2" inte är någon höjdare i sängen. Hahaha


En helt underbar film

image101



Såg en väldigt underbar film innan ikväl - Bridge to Terabithia. Verkligen hel mysig!
Gillar du filmer som t.ex Stardust,  Finding Neverland, Kalle och chockladfabriken och liknande tror jag du kommer tycka om den.
Verkligen super härlig! Längtade nästan efter att vara 9 år igen och springa runt med bästa killkompisen...

Väldigt väl spelad med. Man känner känslorna, verkligen.
(Vill inte säga för mycket, men jag satt och stor tjöt i slutet, inte många filmer som får mina tårar att rinnna, rinna och rinna.)

Som sagt, en underbar film - rekomenderas!

Kvällens låt

Tycker denna är underbar, så kraftfull



Vet väl inte helt och hållet vad jag gillar videon - POTC i all ära men låten och filmen går väl inte helt hand i hand - men det fanns ingen "riktig" video, så det fick bli denna. Visst är låten riktigt bra?

Ingen lucia sång, men en otroligt charmig tomte

Jag är på vissa plan som en lite unge. Min förelskelse för animerade filmer har jag kvar sen barndomen. Älskar de där gamla Disney filmerna och jag bara avgudar nyare animerade filmer som Hitta Nemo, Ice Age och Shrek.

Därför till Shreks ära, vill jag ge er en liten julhälsning:




Vem behöver lucia med ljus i hår när det finns lurviga oerhört charmiga katter i tomtedräkt?

Duscha?

Sitter och funderar på om jag skulle orka lyfta på rumpan och gå in och duscha... Kan nog vara en bra idé eftersom det var det som var tanken när jag lämnade soffan... Dumt det här att datorn är på vägen från soffan till badrummet...



shit vad lat jag låter... med all rätt?

Några tips?

Så gott som alla julklappar är inhandlade nu. Lyckades shoppa till älsklingen, syrran, lille brosan och mina 2 brors barn idag. Mammas och pappas har jag fixat med innan.
Så nu har jag min storebror och hans dam kvar... Ingen anning om vad jag ska köpa till dem. Några tips? Inget för dyrt jag har ju trotts allt redan handlat för en halv förmögenhet till deras två barn... :P

Dumma knä!

Sitter här och har skit ont i mitt knä. Det var ju jävligt onödigt.

Söndag igen.

Ännu en helg som har gått alldeles för fort! Varför ska de springa förbi för?

Andra advent idag. Tog mig i kragen och gick ut i förrådet och hämtade julsakerna. Så nu har jag pyntat med ljusstakar, lite tomtar, en ängel och två snögubbar. Kanske jag ska lyckas få lite julkänsla nu då?

Hade behövt tvätta upp julgardinerna så jag kan sätta upp dem med. Får se hur jag gör... Känns inte jätte viktigt.

Är det jul snart?

Är det bara min hjärna som inte vill fatta att det är jul om 18 dagar? En vecka till Lucia?
Har ni föresten tänkt på att efter man har slutat skolan försvinner det här med lucia firande, den dagen går liksom bara förbi obemärkt... Så är det iaf för mig.

Jag försöker inse hur nära det är jul egentligen... Men denna hösten har gått så j-vla snabbt att jag inte hinner med. Men snart trillar väl poletten ner. Jag har ju iaf fått lust att julbaka, alltid något. Sen om det blir nåt med det, ja det återstår att se.

Ska nog ta och shoppa lite julklappar i helgen. Mammas & pappas är avklarade, vet vad jag ska köpa till syss... men vad mina bröder ska få har jag ingen anning om... Trodde jag visste vad jag skulle ge älsklingen, men är inte så säker längre. Men nåt ska jag väl lyckas hitta på.

Baka?

Av någon anledning har jag blivit så tok sugen på att baka. Vill baka lussekatter! Vet knappt om jag någonsin har bakat lussekatter... Jo... på hemkunskapen, men det var utan saffran för det hade inte skolan råd med... haha :P

Vill göra ischoklad med... Med russin och mandel i som mammas. Fast en stor risk är väl att de inte kommer finnas länge innan jag har proppat i mig de flesta...

Funderar på att göra pepparkakor med. Fast allvarligt talat så gillar jag inte hemma gjorda pepparkakor, tycker de smakar... annorlunda och bärnt - även fast de inte är brända. Fast degen man köper är god *muma*

Fast om man skulle göra pepparkakor hade det kanske varit kul att slå på stor och göra pipparkakor? Haha, tyckte de var riktigt festliga. Hittade dem via Catyas blogg och kände att jag med var tungen att nämna dem. Fast de är nog inga kakor man tar fram när mor- och farföräldrar är på besök, haha.

image100    image98     image99

Får det vara en pipparkaka?


Musik drog

Just nu knarkar jag denna låten



Visst är den helt underbar?


Fast jag tycker tyvärr att Leona ser lite läskig ut... Kan inte hjälpa det, men har hon inte läskiga ögon? Sen ser hon lite transaktig ut... Men skitsamma hon kan verkligen sjunga med känsla!!

Ändrade lite igen

Nu när jag kom hem och tittade till bloggen kände jag att jag inte var riktigt nöjd med layouten trotts allt. Ändrade därför färgen på headern lite, samt "rubrik-bakgrunderna" och färgen på texten i spalten till höger. Dessutom gjorde jag en snyggare bakgrund, tycker det nästan ser ut som snö :)

Är mycket nöjdare nu. Vad tycker du?

Tristess slutade i jul-layout :)

Hade lite lagom tråkigt... Tänkte att jul känslan börjar falla på... så ny layout igen. Vad tycks?

Så här såg det ut innan:


(klicka på mig)


Tjingeling!

JAAAAAAAAAAA!!!

image96
Fan vad underbart! Jag klarade examination 3, jag blev godkänd i första kursen! Jag är sååå lycklig och glad! Kramade isönder älskligen innan. Hoppade, studsade och log så att kinderna värker. Känns helt fantastiskt!

Jag är sååå GLAD!!!

Julpynta?

Sitter och funderar på om jag ska ut och brottas med förådet för att få in julpyntet och julpynta lite...
Men jag är lite väl slö så jag orkar nog inte riktigt än. Men jag köpte iaf en hyacint igår, har fixat med den, tagit bort all jord från rötterna och satt den i en sån fin blå timglasformad vas som jag fått från "svärmor" för några år sen. Längtar efter att den ska börja slå ut, de luktar så fruktansvärt gott!

image96
Anledningen till att jag drar mig från att pynta är dels att jag är lite slö, men även för att jag hatar att stryka! Och sist jag strök började strykjärnet kissa! Ja, det bara började rinna ut en massa vatten lite då och då, vet inte varför. Visst det är ju inte ett dyrt strykjärn. Visst det var ju inte dyrt, tror det kostade 200 eller nåt men så lite som det är användt så... kanske det som är felet? Att det har användts för lite? Haha.

Hur som helst så får jag väl sätta upp lite ljuststakar och sådär, om en stund ;)

Om jag var en Disney prinsessa

Så skulle jag vara dessa två.
You are part Jasmine. You are loyal and would visit the ends of the earth for what
you believe.
You would never let obstacles stand in the way of true love.
You are part Cinderella. You are hard-working and never complain, however, your
trust is sometimes misplaced and people sometimes take advantage of you.
Still, you are beautiful inside and out, and one day you will realize it and find true love.
Find Your Character @ BrainFall.com

Måste säga att det stämmer skrämmande bra faktiskt.

RSS 2.0