Vadå nostalgi?!




Kan man annat än älska youtube? När jag var liten var Smurfarna mina hjältar. Jag formligen älskade smurfarna! Tv-serien, serieböckerna och samlade på smurffigurer som jag verkligen var rädd om (har de tom sparade fortfarande).
En annan smurfig sak (ja, jag vet det där var dåligt) som jag älskade var mitt kära kasettband med "Hallonsaft" låten på, den spelade jag så flittigt så att kasettbandet gick sönder :'(
Något jag var väldigt ledsen över en lång tid. Men nu har youtube återfört mig och den kära visan igen. Ejoy! :)

Skaffa voffsing?



image19

Dagens motto

image17

Så jäkla klockren! Och kan man annat än älska pingvinen i bakgrunden med handväskan? ^_^

Hihi haha hoho hehe

Ja, vilket lyckorus man kan ha. När jag kom hem slog det nog runt i skallen på mig och jag fick världens glädjerus. Var ett tag sen det hände, men jag bara sprang omkring och dansa, stoja, fnissade som avlöstes i asgarv. Christian konstaterade att jag var sinnesjuk, men kunde inte annat än att garva åt mig tillslut :P

Nu är jag så enormt fest sugen! Men. Vill inte ner till stan med massa jobbiga fjortisar som varit fulla på folköl sedan innan jag slutade jobb idag...
Men, jag vill ändå. Ut och dansa en massa, dricka goda drinkar och bara ha skit kul. Är verkligen på humör för det. Fast med tanke på att jag var upp vid 6.30 idag kommer jag väl somna med drinken i handen innan jag hunnit ut, haha.
  Skulle jag ändå ta mig an att bege mig ut så uppstår ett annat problem. Kompisarna är antingen iväg långt hemifrån eller bor 9 mil eller mer härifrån. Varför ska ni ta och flytta för? Hm... sen har vi ju min kära syster, men det finns ju dessa dumma saker som heter "20 års gräns" och hon är bara 19... Får ringa mamma & pappa och klaga på att de inte kunde planera bättre, haha.

Jag verkligen MÅSTE ut och dansa till helgen. Men då har jag kanske inte samma party sug som nu... Men jag får väl se till att hålla humöret på topp resten av veckan med. Och lyssna en massa på Last night med Diddy och Keyshia Cole, för den låten är fan underbar!

image16
Känner mig verkligen såhär idag, haha *fnissar*

Glatt och trallvänligt, men med lite brain

image15


Tror jag har funnit min nya musik crush ;) Har lyssnat på Lily Allens album 1½ gång nu och jag gillar verkligen vad jag hör. Har gillat låtarna jag hört på radio med henne innan och albumet håller verkligen måttet, så det kan jag rekomendera. Gillar att hon har ett litet ovanligare sound, mysig brittisk accent och trallvänlig musik med lite brain bakom texterna, precis som jag vill ha det. Visst att jag kan lyssna på lite IQ -fri musik emellanåt, men det jag tar åt mig är det som inte bara säger "hit me baby one more time...".

Sun is in the sky oh why oh why ?
Would I wanna be anywhere else
Sun is in the sky oh why oh why ?
Would I wanna be anywhere else

When you look with your eyes
Everything seems nice
But if you look twice
you can see it's all lies

Inför "hundkörkort" i Sverige, för fan!

Så sjukt, så sjukt att man mår illa. Värsta är väl att det inte är första gången nåt sånt här händer och lär väl inte vara den sista heller. Vad jag pratar om? Den stackars lilla schäfer valpen Teddy som blev misshandlad till döds av sin husse, this is a sick, sick world!

"BLEV BARA 12 VECKOR När valpen teddy obducerades fann man brutna revben, ett brutet bakben och bristningar i njuren."  // "Enligt mannens exsambo började han direkt misshandla Teddy då den kissade inomhus eller inte lydde."  //  "När den kissade på sig av rädsla fick den ännu mer stryk."
Kan det bli sjukare än såhär? Stackars liten... När den som är ens "gud" misshandlar en såhär...

Allvarligt talat inför hundkörkort i Sverige! En kurs man ska gå för att lära sig hur man beter sig med en hund. Allt från bajsplockning - vilken vissa hundägare inte fattar hör till när man har hund! Till hur man torrtrännar hunden, lydnad osv. Även en kurs där man kan se om personen i fråga är lämplig att vara hundägare. För att man ska få adoptera ett barn krävs det hur mycket utredningar som helst, då borde man väl kunna iföra en kurs som gör en lämplig att köpa och äga en hund. Det är ju bra för den blivande hundägaren med, men framförallt kanske ett sätt att kunna stoppa dessa sjuka människor från att få äga en hund!
Ja, jag är förbannad! Jag hoppas verkligen att det där kräket får fängelse och inte bara lite dagsböter! Det är ett liv vi snackar om här!

Du kan läsa hela artiklen här:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1057085,00.html

Drömmar om en ny kamera...

image14


Jag har väldigt länge gått och suktat efter en Canon eos 400D nu... Ja, jag är en förädare och ska sattsa på en digital system kamera istället för min gamla älskling (Canon eos 300). Sa när jag köpte den att jag nog aldrig skulle skaffa en digital, men jag sa även att jag kanske ändrar mig sen. Och ja, sen är nu vilket betyder att jag vill ha min eos 400D nu, nu, NU! Blir inte bättre av att jag sett att de börjat göra reklam för den på tv med nu, kommer ju en massa andra folk vilja ha den och kanske köpa den innan mig :( Försöker spara undan lite varje månad nu, men det kommer ta ett tag innan jag fått ihop runt 8000 till den... Och så vill jag följa med min syrra på resa nu i sommar... vet inte vad som väger tyngst.
  Sen så fick jag syn på en söt liten kompakt digital kamera från Canon med (den verkar vara riktigt bra för att vara en kompakt kamera), den är inte heller en av de billigare 2500-3000 spänn, men om man vill ha en digital kamera innan sommaren och dessutom behöver man inte vara lika "rädd om" den som jag kommer vara med systemkameran och en kompakt kamera kan man ju ha med överallt, den är ju liten och smidig och får plats i handväskan...
  Men, faktum är ju att Canon eos 400D stal mitt hjärta för längesen... What to do?

Underbart med varma vår kvällar

image8

Ja, rubriken säger väl det mesta :) Var ute här om kvällen och gick en lång promenad på nästan 1½ timme ;) Var en så underbar ljumen kväll, behövde inte frysa och ha jobbig tjock jacka. Gick ner till den närligande mossen, var underbart vackert där med den rosa/blå himmlen och alla nyknoppade träd och buskar. Jag gick där i min egna sköna takt, med mp3:n sjungande i mina öron. Andades in den friska blomdoftande luften och bara njöt i fulla drag. Tänkte på allt och inget, precis som det ska vara.
Kom på att jag älskar att bo på området där jag och Christian bor ännu mer. Allt finns så nära här, 15 min cykel väg ner till centrum med alla affärer, 15 min cykel väg åt ett annat håll så är man på ett köpcenter och med ynka 20 min promenad så är man ute i underbar natur. Trivs väldig bra här. Hade mobilen med mig och knäppte några bilder (därav inte den bästa kvaliten), visst är det vackert?

               

Nog världens vackraste sångtext

Är bara tvungen att dela med mig av Savage Gardens låt text till You can still be free, som ni kanske vet så är Savage Garden mina musik gudar och när man dammar av skivorna och lyssnar på deras musik och texter blir jag åter påmind om varför de är det. Önskar att jag kunde spola tillbaka tiden till den 18 november 2000, så jag hade fått uppleva dem live på Scandinavium i Göteborg ännu en gång - Den kvällen var magisk!

You can still be free

Cool breeze and autumn leaves
Slow motion daylight
A lone pair of watchful eyes
Oversee the living
Feel the presence all around
A tortured soul
A wound unhealing
No regrets or promises
The past is gone
But you can still be free
If time will set you free

Time now to spread your wings
To take to flight
The life endeavor
Aim for the burning sun
You're trapped inside
But you can still be free
If time will set you free
But it's a long long way to go

Keep moving way up high
You see the light
It shines forever
Sail through the crimson skies
The purest light
The light that sets you free
If time will set you free

Sail through the wind and rain tonight
You're free to fly tonight
And you can still be free
If time will set you free
And going higher than mountain tops
And go high the wind won't stop
And go high
Free to fly tonight
Free to fly tonight

Mycket ideér just nu

Jag vill åka till Ikea! Kanske inte just exakt nu, men, inom en snar framtid. Närmare bestämt när lönnen har kommit :P Har så mycket ideér just nu. Och jag vill köpa kuddar, gardiner, ramar och annat skoj. Hittade ett jätte fint soffbord som hade varit så fint i vårt vardags rum! Så hade man kunnat slänga det dumma glasbordet långt åt
h-vete. För ska jag ge er ett tips så är det att aldrig skaffa ett glasbord, såvida du inte vill torka av det 2 ggr om dagen för att hålla det snyggt.

Tittade på roomservice innan, vet hur jag blir när jag tittar på sånt. Får en miljon ideér och skulle helst vilja börja med om tapetsering och shopping direkt. Fast jag älskar såna program och det ger en nya ideér och sätt att tänka. Längtar tills den dagen man köper hus och ska börja renovera och möblera och pyssla och ha sig med det. Får väl hoppas att man har några miljoner på kontot den dagen med, haha. Det är så kul! Och jag kan ju tapetsera och måla och ha mig, det har ju min kära sambo lärt mig. Händig har jag ju alltid varit så jag tror nog att vårt hus kommer blir skit snyggt! Om jag får bestämma hur allt ska va. Haha! ;)

Får helt enkelt ta och boka in en helg snart då jag beger mig till Ikea, tror jag tar med mig syrran eller Stina kanske. Ska undvara Christian det, vet att han inte tycker det är jätte kul när jag springer och drar i allt. Jag är en sån människa som lätt kan tillbringa 2-3 timmar på Ikea :)

Tänkte jag skulle visa er lite av min kreativitet också. Prov på det är mitt nu fina nattduksbord som jag gjort om alldeles själv. Var iofs en månad eller 2 sen nu, men ni kan ju få se det ändå:

image7

Svensk musik har ändrats

Då:
Vill du leva och vill du dansa
våga skratta och våga chansa
Fyra bugg och en coca-cola
spela freestyle med fräck musik


Nu:
Vill du följa med mig hem? Vi kan poppa popcorn, vi kan hoppa i min säng//
Och vi kan leka hela natten, dunka mig gul och blå


Tack och lov för förändring eller vad säger ni? haha

Tror att "Dunka mig gul och blå" har fått väldigt starka reaktioner, visst att det är en laddad text, men man väljer ju själv hur man vill ta den. Själv tycker jag att den är cool, även om jag aldrig har varit mycket för det hon sjunger om, aldrig haft och tror aldrig jag kommer ha ett one-nightstand. Men trotts det tycker jag att det är en skön låt, hon har härlig skåns-dialekt och mysig röst. Kanske kvinnliga svaret på Timbuktu? ;)
Ska man gräva djupare i låten kan jag väl iofs tycka att det är lite synd att det är så som hon sjunger, att det är så mycket ensamhet. Man behöver ju värme ibland, det enda jag kan tycka är synd är att vissa drar ut och bara "drar med någon hem" för att döva ensamheten. Visst, det finns ju de som trivs med den tillvaron så man ska ju låta dem göra det - så länge ingen blir sårad.
  Sen tycker jag att vissa överreagerar vad det gäller just "dunka mig gul och blå" det betyder ju inte att man blir misshandlad eller våldtagen, bara att man får ett ordentligt k... *pip*. Och tänker man så, så tror jag nog att de flesta i mogen ålder någon gång känner för att bli just "gul och blå" ;)


Äntligen lite snyggare blogg!

Nu har jag suttit i snart 2 timmar och försökt med olika stilmallar som grund och hållt på och fixat i photoshop och klickat fram och tillbaka. Men till slut så fick jag mer eller mindre koll på hur jag ska bära mig åt. :) Känns bra att äntligen fått till bloggen så den är snygg :) Höll på förgäves med att ladda upp 2 bakgrunder jag gjort, men det verkade inte funka till denna stilmallen, men hur som helst så lyckades jag komma på hur jag fixar och tricksar för att ändra de olika färgerna här.
Blev riktigt nöjd med slut resultatet jag fick. Ska vi se hur länge jag har det så innan jag börjar tricksa med det igen :) Är iallafall stolt över min fina blogg nu :D Haha.

Och som ni kanske märker är jag på mycket bättre humör idag. Solen lyser och det mesta är på topp :) Hade bara önskat att det hade varit lika varmt som förra helgen då det var runt 20 grader. För då hade jag cyklat ner till stadsparken och lagt mig på en filt i gräset och läst Terry Pratchett och njutit! :) Men snart så blir det väl tid för det med :)

Hade lite mys kväll med systra min igår. Film (som jag inte har en anning om vad den handla om egentligen - haha) massa babbel och skratt och popcorn och 2 super goda drinkar som hon blanda ihop till mig. *måste köpa galiano* Kanske kommer de konkurera ut min älskade melondrink*?  Tveksamt, men bra god var den!
Ikväll vet jag inte vad som står på schemat, blir väl vad jag tar mig för. Tror det blir lite hemma mys om jag inte får ett ryck och beger mig ut. Ska iallafall laga god mat som jag ska mumsa på med min kära sambo.
Tjingeling!


*(Evelinas melondrink: Lika delar melonlikör och vaniljvodka, en isbit, fyll upp med fruktsoda - njut!).

Some days are good... some just arent...

Jaha, då sitter man här... Ibland känns allt bara allmänt piss. Så är det bara, alla har väl såna här dagar, när man bara vill krypa ner under täcket och försvinna? Man vet väl långt där inne att det kommer att kännas bättre inom en snar framtid, kanske redan om någon timme? Men just när man är där, i helvetet så känns det som att man bara vill ge upp allt och skita i allt. Visst evigt solsken förvandlar allt till öken, men vafan, kan man inte få lite lycka nu? Få känna lite fåning total lycka?
Blir alltid såhär när jag blir deppig. Känns som att det kommer vara för evigt och att allt är så jävla orättvisst. Visst, jag kanske är tramsig och väldigt självisk. Jag vet inte. Men jo, just nu vill jag tycka lite synd om mig själv. Tills jag får lite fotfäste igen. Kanske händer redan i kväll eller imorgon...
Tror det faktiskt. För om inget annat så ska jag nog fly till min lilla ängel för några timmar imorgon. Vet att hon alltid finns där för mig och vet inte vad jag hade gjort utan min lilla "rädisa". Hon får mig alltid på bra humör och det räcker med en blick sen vet hon vad som behövs, men det är väl det systrar är till för? Jag är där för henne och hon för mig. Sen hade jag bara en jävla tur att denna underbara människa råkade bli min egen syster också. Ska jag vara evigt tacksam för. (Love you)

image6


Såja, nu börjar det redan kännas lite bättre :) Märkligt detta, vad lite skrivande och uttryckande av sina känslor kan göra för mig. Bästa sättet för mig att rensa tankarna på. Man lyckas liksom sortera dem och tänka och känna klart och kan så småning om komma fram till hur det egentligen ligger till, oftast iallafall.

Och därmed har jag också lyckats snickar ihop mitt första riktiga blogg inlägg, kommer blir fler. Inte lika deppiga då ;) Utan fler med lite mer tanke bakom. Sen ska jag väl se till och återuppta skrivandet på min roman... Har bara lyckats få ihop 2 kapitel, men jag har nog halva boken i huvudet.
Så kanske, kanske med lite flytt att det inom något år (vet ju inte när boken blir klar) kommer man kunna se en bok med mitt namn på i Akademibokhandlen eller nåt. Hade varit underbart om det någon gång skulle inträffa :).
Tiden för helt enkelt avgöra den saken.

Vår i luften :)

image4        image5

Bara jag som blir sådär jätte glad när det är sånt strålande väder? Älskar det verkligen! Blir så glad och pigg och får en massa energi. Allt känns mycket roligare och mysigare. Och man kan ju göra mycket mer nu när solen ler ner på oss :)

En av fördelarna med att jobba på förskola är ju det att man får vara ute mycket. Måste medge att grässmattan med tussenskönor såg väldigt välkomnande och kallande ut... Men tyvärr kunde jag ju inte lägga mig ner på den och mysa. Men ute fick jag ju iallafall vara :)

Sen när jag tagit min svarta springare hem (läs cykel - dvs springandet eller trampandet fick jag stå för själv) njöt jag av solens glans på balkongen. Gottade mig åt hur fin jag gjorde den igår, planterade de sista blommorna och dammsög fusk-grässmattan och bar ner allt skärp som blivit liggande där över vintern. Nu bara längtar jag till smultronplanterna börjar blomma och så småning om förser mig med goda, små, röda, sol varma smultron! :D

Efter att ha gottat mig ett tag på balkongen var det pannkaks dags. Fixade smeten och började steka mumsiga pannkakor, första slank glatt ner i magen sen höll jag mig ;) Är mäkta stolt att jag lärt mig att vända pannkakor! Innan gjorde jag inte pannkakor av den enkla anledningen att jag aldrig lyckades vända de runda sakerna! De ville alltid semta ihop sig eller lägga sig på mitten och vara allmänt oförskämda mot mig. Men nu är jag riktigt duktig på att just vända pannkakor... Haha, ja alla ska vi ju vara bra på nåt.
När jag min kära sambo så fått några pannkakor med hallonsylt i magen bestämde jag mig för att mysa lite mer på balkongen och hämta en filt och har suttit där ute och njutit i fulla drag med radion som min tappra vän. Fan vad det är underbart med vår! Smög in nu när det börjat bli mörk och kan knappt vänta tills vi får en ny solig dag imorgon! :)
De har visst sagt att det ska bli sämre väder igen, men jag aktar mig för att ha ihjäl spindlar* och sätter mig promt emot att vädret ska dala igen. Har allt för mkt att se fram emot som involverar vackert väder för att jag ska ha tid att det ska bli dåligt igen.
Det får vara allt för ikväll. Ajöken!


*Gamal (eller jag vet inte om hur gamal den är egentligen) skrok säger att om man har ihjäl en spindel kommer det börja regna nästa dag. - Därav undviker jag att ha ihjäl några av dessa äckliga varelser.

This is me

Har blivit så inspererad av så många andra bloggare som har gjort kollage om sig själv. Upptäckte att det var svårt att välja ut och få plats med allt man ville. Men här är iaf lite av vad som är typiskt "Evelina".


image4

Who would have thought, it could be this amazing...

I söndags gick jag in på Darren Hayes hemsida, som jag inte besökt på hur länge som helst. Efter att ha varit ett nästan fanatiskt fan av Savage Garden och Darren Hayes och haft stenkoll på vad som skulle hända och hände med mina kära idoler har jag typ ingen koll längre. Dels av att man blir äldre så då är det kanske inte lika "viktigt" att veta vad de gör hela tiden. Och dels för att Savage Garden splittrades till min stora besvikelse efter ynka 2 plattor och Darrens egna material aldrig riktigt har uppnått till det där speciella som bara Savage Garden hade, enligt mig. Darrens musik har varit bra, men något har fattats.
Hur som helst. I söndags besökte jag då www.darrenhayes.com och såg att ha skulle lägga ut en demo på en av sina låtar på kommande skivan. Efter 3 år tystnad får jag då äntligen höra nåt nytt, något jag väntat på i allafall 2 år! Så jag surfa in på sidan igår, men spänning och förväntan. Var anningen skeptisk, rädd att det skulle bli plattfall. Men det blev det inte. Låten "Who would have thought?" var fullkomligt underbar! Musiken, texten, rösten allt stämde! Han har lyckats återskapa magin som fanns där med Savage Garden, och kanske ännu bättre! Nu hoppas jag bara att resten av plattan kommer att vara lika underbar som denna låten. Kan knappt vänta tills albumet släpps, som är i slutet av augusti (hoppas att det blir färdigt tidigare - men det brukar alltid bli senare). Sen hoppas jag att han kommer ut på turne med denna skivan för det gjorde han inte med förra. Var ända sedan 2003 tror jag som jag såg honom uppträda, det var underbart. Stod längst fram vid staketet och var en meter ifrån honom när han hoppa ner från scen!
Okej, nu hade jag kunnat babbla på om detta i en evighet. Men jag ska börja avrunda nu tror jag.
Men jag är jävligt lycklig, springer runt på rosa små moln och lyssnar på låten om och om igen :) Just love it!

Darren Hayes
Darren Hayes

Påsken för mig

Idag är det då långfredag, vet att jag tyckte detta var en lång och tråkig dag när jag var i sådär 12-18 års åldern, allt var ju stängt, fast att man var ledig! Märklig, märkligt... eller? Egentligen inte om man vet vad långfredagen står för, eller om man tror på vad den står för. Vad påsken egentligen faktiskt är... för den kristna tron iaf...

"Påsken är den äldsta och största kristna högtiden. Den firas till åminnelse av Kristi uppståndelse men har sina rötter i den judiska påskfesten, till minne av israeliternas uttåg ur Egypten."

Men, detta är inte vad påsken betyder för mig. Jag respekterar er som är kristina och låter er ha er religion, men då jag själv inte är religös har påsken en annan betydelse för mig. Vad? Jo, för mig betyder påsken harar, gula små kycklingar, leta påskägg, måla påskägg, pyssel och små söta ungar utklädda till påsk kärringar, i stora långa kjolar, förklädde, rosiga kinder och prickiga kinder av mammas kajal.

Minns första året jag var "för gamal" att vara påsk kärring, tyckte inte alls det var kul. Tror det slutade med att jag klädde ut mig lite halvt för att "följa med" min lilla syster när hon gick, då fick man ju en ursäkt att en sista gång få klä ut sig och önska glad påsk och tjäna en liten summa pengar av de givmilda grannarna.
Att se de söta små liven utklädda till de där rosenröd kindade tanterna får mig att le ett stort leende, tycker att det är så himla sött. Får väl bara hoppas att mina framtida barn också kommer tycka om att klä ut sig till påsk kärringar när det är dag för det. Trotts att jag tycker att påsken är mysig så har jag inte påskpyntat alls. Inga kycklingar eller ris med fjädrar. Har väl dels inte haft tid att fixa med det och dels inte brytt mig. Ska man ha pyssla och dekorera ska man ha tid och lust till det annars blir det ändå inte bra.

Så som slutsats kan jag väl säga att påsken för mig är att få vara lite lagom barnslig, frossa i gömt godis, pyssel och påsk kärringar.

Glad p?sk

Jaha, då har man skaffat blogg

Satt och surfade på just ämnet blogg igår, tänkte att jag skulle ta och kolla upp vad det egentligen är. Har hört att det surrats om det en del, eftersom det egentligen inte är särskillt nytt. Tittade runt lite och fann det anningen intressant, dels att läsa vad andra skrivit och dels för att jag själv alltid har tyckt om att skriva.
Tänkte därför ge det en chans nu. Har inte så goda kunskaper om hur man bygger upp sidor osv, men det brukar ju ge sig med tiden.

Sen får vi ju se om jag kommer att bli en aktiv bloggare eller om jag kommer att bestämma mig för att detta inte var någonting för mig. Något som är säkert är väl att detta inte kommer vara det sista ni hör från mig, sen om ni vill läsa det eller inte, ja det är ju upp till er. ;)

RSS 2.0